Vår agila searchmetod Digital Cross Search är särskilt framtagen för att identifiera och attrahera bristkompetens
Ada Digital stöttar stiftelsen Läxhjälpen

Ada Digitals julklapp 2020: 400 timmar gratis läxhjälp

Då börjar det bli dags att runda av 2020. Som avslut på detta annorlunda år vill jag och mina kollegor på Ada Digital ge en julklapp som gör skillnad i kristider. Därför väljer vi att donera 400 timmar läxhjälp till Läxhjälpen – en ideell stiftelse som arbetar för att alla ska klara sin skolgång och få rätt förutsättningar att komma ut på framtidens arbetsmarknad.

Sara Scheef vad ada digitalTillsammans med vårt moderbolag TNG genomförde Ada Digital nyligen en stor undersökning om fördomsfri och objektiv rekrytering i Sverige. Då utlovade vi att för varje inskickat svar donera en summa till stiftelsen Läxhjälpen.

Som tack till alla som var med och tyckte till, och för att bidra till mångfald och en långsiktigt hållbar arbetsmarknad, dubblar vi nu summan och låter den bli årets julklapp från oss på Ada Digital och TNG.

I dessa pandemitider vet nämligen vi att det är väldigt många ungdomar som studerar hemma. En situation som kan innebära utmaningar. Inte minst för de elever som redan har det svårt. Därför ser vi att vi här kan göra skillnad för att hjälpa unga i utsatta områden att öka sina möjligheter till fortsatta studier och framtida jobb.

Samtidigt vill jag passa på att önska en god jul och gott nytt år – med förhoppning om ett ljusare 2021.

Sara Scheef, VD

Läxhjälpen arbetar för att alla unga ska klara sin skolgång och få rätt förutsättningar att komma ut på framtidens arbetsmarknad

Gratis läxhjälp där behovet är som störst

I samverkan med näringsliv, stiftelser och kommuner bedriver den ideella stiftelsen Läxhjälpen ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever. Från Malmö i söder till Umeå i norr, i skolor med resultat som ligger under rikssnittet och i områden där behovet är som störst.

Målet är att få fler unga att klara skolan – att höja sina betyg, sin studiemotivation, sitt självförtroende och öka sina möjligheter till fortsatta studier och framtida jobb.

Var du som ung växer upp och vad dina föräldrar har för utbildningsbakgrund avgör i allt högre grad hur det går för dig i skolan. Detta kan vi inte acceptera. Läxhjälpen gör verklig skillnad och redovisar tydliga resultat för ökad likvärdighet och höjd gymnasiebehörighet bland landets skolor.

–  Henrik Szabo, generalsekreterare Läxhjälpen

Liknande inlägg