Rekrytera inom Data Analytics
Informationsarkitekt till Green Cargo i Stockholm Informationsarkitekt till Green Cargo i Stockholm

Informationsarkitekt till Green Cargo i Stockholm

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2021-10-09
Friskvård Friskvård
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Ny Teknik Ny Teknik
Tjänste&shypension Tjänste­pension

Var med och ta fram dataarkitekturen i en modern och komplex miljö som Informationsarkitekt hos Green Cargo i Stockholm!

Här får du möjlighet att vara en del av ett hållbart och viktigt bolag som bokstavligt talat får svensk industri och handel att rulla på! Som Informationsarkitekt hos oss på Green Cargo kommer du erhålla en bred och inspirerande roll där du kommer utveckla vår dataarkitektur. Här blir du en naturlig värdeskapare och bidrar till vår fortsatta digitaliserings- tillika transformationsresa. Resan har bara börjat och det finns stora möjligheter för dig att påverka hur den kommer fortsätta framåt!

VI ERBJUDER DIG

  • Ett företag som fokuserar på klimatet där C02-minskning är en del av vår dagliga verksamhet.
  • En strategisk nyckelroll i vår föränderliga och komplexa IT- och affärsmiljö med stort ansvar samt möjlighet att påverka framtiden.
  • Spännande samarbeten både internt och externt, med kunder, myndigheter, leverantörer och andra järnvägsföretag.
  • En sund och öppen arbetsmiljö, med goda förutsättningar för personlig och professionell utveckling.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Informationsarkitekt kommer du vara drivande i att planera, utveckla och underhålla vår nya dataarkitektur. Det innebär:

  • Samarbeta nära Integrationsarkitekten och Integrationsutvecklare, samt andra Arkitekter, Service Owners och övriga verksamheten för att förstå behov och förändringar.
  • Analysera konsekvenserna av förändringar och ge råd och underlag för framtida beslut.
  • Se till att datamodellen och dataterminologin är dokumenterade och alltid hålls uppdaterade.
  • Ta fram och definiera våra Informationsobjekt, även kallad MBO (Master Business Object).
  • Ha omvärldsbevakning kring nya system och verktyg inom ditt yrkesområde.
  • Vara med och skapa ett transportsystem för miljövänliga transporter med Kundfokus, Lönsamhet och Säkerhet som tydliga fokusområden.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer att ingå i avdelningen IT Architecture, som består av 13 andra personer. Teamet består av seniora arkitekter och utvecklare som är specialiserade på Informations-, plattform- och integrationsarkitektur samt projektledning. Du kommer vara lokaliserad antingen i Stockholm eller i Hallsberg beroende vad som passar dig bäst.

MER OM DIG

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att jobba som Informationsarkitekt, Data-arkitekt eller motsvarande. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund från utveckling eller databashantering, där du brinner för att utmanas i komplexa och större IT-miljöer med både egenutvecklade- och outsourcade system. Datamodellering och är något du är trygg inom och gärna tar dig an. Förespråkar du ett agilt arbetssätt är det också ett stort plus!

Som person har du en hög initiativförmåga med en vilja att driva utvecklingen framåt och är inte rädd för förändringar och att tänka nytt. Då arbetet innebär flera interna och externa kontakter ser vi att du besitter en god kommunikativ förmåga och är flytande i både svenska och engelska. Samarbete och prestigelöshet är något som genomsyrar oss på Green Cargo och vi ser gärna att du delar dessa värderingar.

Green Cargo

När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!