Rekrytera inom Data Analytics
Systemadministratör till Facility Labs, Stockholm Systemadministratör till Facility Labs, Stockholm

Systemadministratör till Facility Labs, Stockholm

Arbetsgivare Facility Labs
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2021-10-07
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Jobba hemma Jobba hemma
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Ansvara för en unik och innovativ produkt som Systemadministratör i det familjära och expansiva företaget Facility Labs!

Hos oss på Facility Labs möter du ett företag som med smart teknik gör trafik- och samhällsanalyser för optimering av infrastruktur genom trafikkameror. Våra trafikmätningar utgör bland annat grunden för samhällsekonomisk analys och miljö.

Som systemadministratör hos oss utgör du en nyckelfunktion för vår produkt inom trafikmätning och har möjligheten att skapa en skillnad i samhället! Vi är just nu i en expansiv fas och du kommer kunna forma och påverka din roll samt vägen framåt. Hos oss erbjuds du en bred roll och utmaning i ett familjärt och ambitiöst team i en flexibel miljö.

VI ERBJUDER DIG

  • Möjlighet att få arbeta kundnära med en unik produkt där du snabbt får återkoppling på det du jobbar med
  • Att vara en del av ett litet och tekniskt kunnigt team med korta beslutsvägar
  • En flexibel och omtänksam arbetsgivare som bryr sig om ditt välmående och har stor förståelse för ditt livspussel
  • En bred roll som du själv har möjlighet att påverka.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Vår verksamhet bygger på trafikmätning med smart teknik. Våra mätenheter finns spridda över hela Sverige. Varje enhet är en kamera med en egen linux-server med databas, 3g-anslutning och brandvägg som hanterar uppdateringar och kör mjukvara. Bilddata tas och analyseras direkt i enheten. Som Systemadministratör hos oss arbetar du med den dagliga driften av dessa smarta enheter. Mer specifikt kommer du att:

  • Arbeta med systemförvaltning samt programmera hårdvarunära i Linux 
  • Övervaka, felsöka och lösa buggar i våra linuxenheter 
  • Stötta i implementering och driften av enheterna hos våra nya kunder

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du blir en del av ett team om sju personer som arbetar agilt och kundnära. Du arbetar nära hårdvarutekniker, analytiker samt utvecklare. Vårt kontor ligger i Danderyd i Stockholm. Vi är flexibla och det är möjligt att arbeta remote hos oss på Facility Labs men i den här rollen är det även viktigt att du kan arbeta en del på plats för att kunna stötta upp eventuella driftproblem.

MER OM DIG

Vi söker dig som har en stor passion för innovation och teknik. En teknisk bredd är viktigare här än djupt, nischad kunskap. Du har tidigare arbetat med hårdvarunära utveckling i Linux, med servrar, inbyggda system eller med systemintegration mot komponenter. Programmeringsspråk eller script som exempelvis Java, C++ eller Bash är välkommet. Vi ser det som positivt om du tidigare har arbetat specifikt med kameror.


För att du ska trivas hos oss ser vi att du som person är noggrann och flexibel. Du värdesätter samarbete högt och delar gärna med dig av idéer och kunskap.

Facility Labs

Facility Labs trafikmätningar ger dig basen för kvalificerade beräkningar kring kapacitet, framkomlighet, miljö och säkerhet. Du får historisk rådata för vidare statistisk behandling för analys, samhällsplanering, OD-estimering m.m. Du får en detaljerad bild av trafiken och exakta uppgifter om de passerande fordonens egenskaper. Framför allt får du en kvalitetssäkrad bild av verkligheten som du kan använda i samhällsekonomisk analys - för miljömål, trafikplanering, personalplanering och beslut.

Ny teknik ger dig en konkret och mångfacetterad bild av trafik. - Du får en bild av trafikflödet som skiljer ut genomfartstrafiken från det lokala trafikflödet. - Du får en specifikation av vilka typer av fordon som passerar och exakta uppgifter om fordonsegenskaper såsom längd, bredd, taxibilar, lastbilar, användningssätt, miljöklass och årsmodell. - Du får en exakt uppgift om i vilka postnummerområden fordonen är registrerade och en tydlig bild av ägarna ur ett befolkningsstatistiskt perspektiv. - Du ser hur många fordon som ägs av privatpersoner respektive organisationer. - Du får ett mätvärde på hur stora de klimatpåverkande utsläppen är, var de är som störst och när på dygnet de kulminerar. www.facilitylabs.com

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!