Rekrytera apputvecklare

Rekrytering av apputvecklare? Vi hjälper dig!

Rekrytera en apputvecklare när du vill ta fram och lansera en ny app till dina kunder. Någon som kan att strukturera, prioritera, tidsestimera, programmera och säkerställa vettiga arbetsflöden inom applikationsutveckling. Vi på Ada Digital ger tips och råd, samt hjälper dig med nästa rekrytering inom apputveckling. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en apputvecklare?

En apputvecklare, eller applikationsutvecklare, är en typ av systemutvecklare specialiserad på utveckling av appar för mobiler och surfplattor – i regel både för Android och iOS-enheter (iPhone och iPad).

Slutprodukten kan vara allt ifrån spel, affärssystem och sociala plattformar till appar för e-handel, restaurangbesök, transporter och säkerhet.

Detta kräver kunskap i specifika programmeringsspråk (olika beroende på om det är en app för Iphone och/eller Android) samt förmågan att leverera en slutprodukt som ser ut, och fungerar, på samma sätt på olika enheter.

I de allra flesta fall syftar titeln apputvecklare på programmeraren, som ansvarar för att programmera applikationen. Men i arbetet att ta fram en ny app krävs även kompetens inom konceptutveckling, design, UX, testning, projektledning och lansering. Beroende på hur bred kompetens utvecklaren besitter kan detta skötas av samma person, eller kompletteras av ett team med olika specialiseringar som tillsammans möter uppdragsgivarens önskemål och slutanvändarens behov.