Tester när du söker jobb hos Ada Digital

Gör våra digitala rekryteringstester

Har du blivit ombedd att göra ett eller flera tester i en rekrytering hos Ada Digital? Grattis! Det betyder att vi tycker att du är en intressant kandidat och vill veta mer om dig och din kompetens. Här förklarar vi vad syftet med testerna är samt vad du kan tänka på för att kunna prestera ditt bästa.

När du söker lediga jobb och konsultuppdrag inom IT och Tech via oss på Ada Digital kan du bli ombedd att göra digitala rekryteringstester, även kallat arbetspsykologiska tester eller screeningtester, som ett steg i rekryteringen.

Syftet med testerna är att få veta mer om förmågor som inte kan dokumenteras på Linkedin eller undersökas i en vanlig intervju. Som till exempel problemlösningsförmåga, kodning eller vilka beteenden som kommer mest naturligt för dig.

Tester hjälper oss hitta ”Ador”

På Ada Digital vill vi hitta dig som är en ”Ada”. Det är vårt namn på personer som, likt världens första programmerare Ada Lovelace, har ett digitalt mindset. Som är nyfikna, agila och snabba på att lösa problem. Samt villig att utforska nya metoder, tekniker och möjligheter. Helt enkelt personer som våra uppdragsgivare mer än gärna vill anställa!

För att upptäcka förmågorna som utmärker en Ada så räcker det inte med en timmas möte eller en titt i på din LinkedIn-profil. Utan vi behöver sätta dem på prov i en testmiljö!

Med det sagt vill vi poängtera att du inte behöver vara en ”supermänniska” för att lyckas. Det finns ingen generell gräns för vad som är godkänt och ett högt resultat behöver inte nödvändigtvis betyda att man är den bästa kandidaten för jobbet.

Vad rekryteringstesterna däremot hjälper oss med är att vetenskapligt och objektivt få en bredare bild av din kompetens och potential.