Rekrytera CTO

Rekrytering av CTO? Vi hjälper dig!

Rekrytera en CTO – Chief Technology Officier – när du behöver någon som är ansvarig för er tekniska miljö eller produktutveckling! Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en CTO?

En CTO är ytterst ansvarig för all teknik och teknisk produktutveckling på ett företag, organisation eller myndighet. Till exempel kan personen ansvara för tekniska plattformar, fysiska produkter eller digitala tjänster som kräver tekniska färdigheter.

Akronymen står för Chief Technology Officier eller Chief Technical Officer. Även på svenska kallat för IT-chef eller teknisk direktör.

Rekrytering av CTO

Du behöver rekrytera en Chief Technology Officier när du vill ha någon som är ansvarig för hela den tekniska miljön. Och med rätt person på plats får du hjälp att fatta viktiga beslut kring organisationen, er tekniska miljö och utbud mot kunderna. Kort och gott: en person som kan guida och ta ansvar för tekniska avgörande beslut som kan påverka din affär.

Därför är en CTO oftast den som bör vara först in på plats vid utvecklingen av ett tekniskt företag. Före utvecklare, produktägare och tekniker. Och som arbetar nära och är direkt rapporterande till VD.

I de flesta fall av rekrytering brukar man efterfråga en Chief Technology Officier med teknisk bakgrund. Det kan vara erfarenhet som systemutvecklare, projektledare eller produktägare – i kombination med personalansvar.