Rekrytera en CTO – Chief Technology Officier – när du behöver någon som är ansvarig för er tekniska miljö eller produktutveckling! Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering.

Vad gör en CTO?

En CTO är ytterst ansvarig för all teknik och teknisk produktutveckling på ett företag, organisation eller myndighet. Till exempel kan personen ansvara för tekniska plattformar, fysiska produkter eller digitala tjänster som kräver tekniska färdigheter.

Akronymen står för Chief Technology Officier eller Chief Technical Officer. Även på svenska kallat för IT-chef eller teknisk direktör.

Rekrytering av CTO

Du behöver rekrytera en CTO när du vill ha någon som är ansvarig för hela den tekniska miljön. Och med rätt person på plats får du hjälp att fatta viktiga beslut kring organisationen, er tekniska miljö och utbud mot kunderna. Kort och gott: en person som kan guida och ta ansvar för tekniska avgörande beslut som kan påverka din affär.

Därför är en CTO oftast den som bör vara först in på plats när ett tekniskt företag ska utvecklas. Före utvecklare, produktägare och tekniker. Och som arbetar nära och är direkt rapporterande till VD.

I de flesta fall av rekrytering så efterfrågas en CTO med en teknisk bakgrund. Det kan vara erfarenhet som systemutvecklare, projektledare eller produktägare – i kombination med personalansvar.

Rekrytera med Ada Digital

Inom vårt erbjudande Digital Management hjälper vi på Ada Digital dig med chefsrekrytering av CTO och andra chefsjobb inom digital utveckling. Med lång erfarenhet av att rekrytera tekniska roller är vi uppdaterade på den senaste tekniken. Dessutom vet vi vad som krävs i ett agilt ledarskap och för att lyckas med modern digital produktutveckling.

Använd gärna formuläret intill för att komma i kontakt med oss direkt!