Rekrytera front end-utvecklare

Rekrytering av front end-utvecklare? Vi hjälper dig!

Rekrytera en front end-utvecklare när du behöver en kreativ webbdesigner som kodar användarvänliga och snygga webbsidor, appar och spel. Med andra ord: någon som är vass på front end-programmering! Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en front end-utvecklare?

En typisk front end-utvecklare jobbar med utveckling av gränssnitt och user interaction (UI) för webben, mobilen och appar. Det vill säga programmerar den synliga del av webblösningen, som slutanvändaren ser och interagerar med på sin skärm.

Här är det viktigt att funktioner och information presenteras på ett bra sätt samt att webbplatsen fungerar. Och vad som fungerar bäst ändras snabbt! I takt med trender, nya lösningar och beroende på vem som är målgruppen. Något som ställer stora krav på såväl kreativitet som fortbildning hos front end-utvecklaren.

Det finns många olika stavningar av rollen både på svenska och engelska. Till exempel sammanskrivet till frontendutvecklare eller uppdelat, såsom front end developer, front-end utvecklare och frontend-utvecklare. På engelska kallar man även front-end för client-side, eftersom utvecklingen sker med klienten – alltså användaren eller besökaren av en webbplats – i fokus.

Programmeringsspråk som används vid front-end är till exempelvis javascript, HTML, CSS, Typescript, Angular, React och en mängd olika ramverk.