Rekrytera en front end-utvecklare när du behöver en kreativ webbdesigner som kodar användarvänliga och snygga webbsidor, appar och spel. Med andra ord: någon som är vass på front end-programmering! Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering.

Vad gör en front end-utvecklare?

En typisk front end-utvecklare jobbar med utveckling av gränssnitt och user interaction (UI) för webben, mobilen och appar. Det vill säga programmerar den synliga del av webblösningen, som slutanvändaren ser och interagerar med på sin skärm.

Här är det viktigt att funktioner och information presenteras på ett bra sätt samt att webbplatsen fungerar. Och vad som fungerar bäst ändras snabbt! I takt med trender, nya lösningar och beroende på vem som är målgruppen. Något som ställer stora krav på såväl kreativitet som fortbildning hos front end-utvecklaren.

Det finns många olika stavningar av rollen både på svenska och engelska. Till exempel sammanskrivet till frontendutvecklare eller uppdelat, såsom front end developer, front-end utvecklare och frontend-utvecklare. På engelska kallar man även front-end för client-side, eftersom utvecklingen sker med klienten – alltså användaren eller besökaren av en webbplats – i fokus.

Programmeringsspråk som används vid front-end är till exempelvis javascript, HTML, CSS, Typescript, Angular, React och en mängd olika ramverk.

Rekrytering av front end-utvecklare

Utvecklare är oftast den vanligast förekommande rollen inom IT, och utan programmerare inom front end behöver du lägga ut din webbutveckling och interaktionsdesign på en extern partner. Något som kan bli både dyrt och opraktiskt i slutändan. För vad som fungerar bäst mot användarna – alltså dina kunder och webbesökare – idag kanske inte gäller längre imorgon. Krasst, men sant, då området ändras snabbt utifrån ny teknik och digitala trender.

Därför är det affärskritiskt och närmast nödvändigt att ha all funktionalitet och egna front end-utvecklare inhouse. Särskilt om du lever på din digitala produkt eller säljer tjänster online.

Front end-utvecklare jobbar oftast nära andra professioner i tvärfunktionella team. Såsom, back end-utvecklare, UX-designers, produktägare, testare och kanske arkitekter eller Tech Lead. Allt för att säkra de digitala tjänster och produkter som är kritiska för din affär.

Rekrytera med Ada Digital

Ca 60% av alla rekryteringar vi på Ada Digital gör är olika slags utvecklarroller inom vårt segment Tech. För att lyckas använder vi en en gedigen searchprocess (Digital Cross Search), ett agilt arbetssätt och specialiserade rekryterare som förstår ny teknik.

Vi vet att vi både behöver marknadsföra ert varumärke som arbetsgivare och företag i stort, men också rollen som sådan. Med andra ord kan front end-utvecklare och andra programmerare vara tuffa roller att tillsätta, där det är värt att ta extern hjälp av ett rekryteringsbolag.

Använd gärna formuläret intill för att komma i kontakt med oss direkt!