FAQ om vårt talangprogram Diversity4Tech

Vanliga frågor och svar om talangprogrammet

Här samlar vi vanliga frågor och svar om Diversity4Tech – vårt nya talangprogram inom IT / Tech. Tveka inte att höra av dig till oss om just din fråga saknas.

Om programmet i stort

Jag står i valet och kvalet och väljer mellan flera talangprogram inom IT. Varför ska jag välja Diversity4Tech?
– Med Diversity4Tech kommer du få ett extremt bra första år som nyexaminerad med utbildning och jobb i en härlig mix. Med minst 10 heldagsutbildningar plus kundspecifika utbildningar kommer din vardag präglas av innovation, utveckling och lärande. Dessutom blir du en del av ett community som kommer innebära en gemenskap, nya insikter och perspektiv som bidrar till din personliga- och professionella utveckling.

Varför lägger ni stort fokus på mångfald och inkludering?
– Helt enkelt för att det behövs. Som en aktör på marknaden vill vi ta ett ansvar för att branschen utvecklas på ett hållbart sätt. Idag hävdar alla företag; kompetensbrist. Vi vill tro att de har fel och att kompetensen visst finns. Men det handlar om att ta vara på den potential som finns. Problemet är att de klassiska utbildningarna inte räcker till för att fylla behovet på marknaden. Så för att nå nya resultat och få in fler människor i branschen behöver vi tänka om genom att öppna upp branschen för fler. Vi vet de många fördelarna som kommer med mångfald och inkludering både på person- och organisatorisk nivå. Som deltagare i programmet innebär det både ökad arbetsglädje, större innovationskraft. Och för kundföretaget finns stor affärsnytta.

Om ansökningsprocessen

FAQ Diversity4Tech talangprogram

Vilken typ av utbildning krävs för att jag ska kvalificera mig att söka?
– Någon typ av eftergymnasial utbildning inom IT-området. Name it – we are open for it! Det spelar ingen roll för oss om du har en längre utbildning med ingenjörsexamen, en examen från en YH-utbildning eller en snabbutbildning. Vi ser värdet av diversifierade erfarenheter, din person och din potential.

Jag pratar inte svenska flytande, men är väldigt duktig på engelska. Kan jag söka programmet?
– Klart du ska söka! Vår ambition är att få bort svenska som krav. Det kommer förekomma program som kräver svenska där det finns särskilda anledningar. Men vi vill gärna komma i kontakt med dig som engelsktalande.

Jag har gått en IT-utbildning utomlands. Kan jag söka till Diversity4Tech?
– Självklart. Lärosäte, land och typ av examen är inte avgörande. Snarare bidrar din utbildningserfarenhet till unika perspektiv. Välkommen med din ansökan!

Jag har läst en kortare programmeringskurs på 3 månader. Kan jag söka?
– Ja!

Vad menas med att ni väger in potential och motivation?
–Din potential handlar om att vi ser till hela din personlighet, förmågor och motivation. Där motivationen är den katalysator som kommer få dig att fortsätta utvecklas och framförallt trivas i din nya roll. Vid mötet med oss på Ada Digital kommer vi särskilt fokusera på motivation för att säkerställa att du får vara i en miljö där du kommer att trivas.

Vad menas med arbetspsykologiska tester?
– Det handlar om tester du gör hemifrån, helt digitalt – när det passar dig. Tester som är särskilt utvalda för programmet och mäter dina förmågor som är relevanta för att lyckas i rollen.

Hur går en Tengai-intervju till?
– Det är spännande, enkelt och objektivt. Du välkomnas till en digital intervju med Tengai som du deltar i på telefonen. Inför intervjun får du information om hur du kan förbereda dig för att få så bra förutsättningar som möjligt till en bra intervju. I slutet av intervjun får du direkt feedback från Tengai.

Jag har fyllt i en intresseanmälan till Diversity4Tech. Vad händer nu?
– Vad kul! Vi kontaktar dig via mejl så fort vi öppnar ansökningsperioden.

Om Diversity4Tech i praktiken

Vad kan jag som talang förvänta mig ute på min nya arbetsplats?
– Förväntningarna ska vara höga. Du kommer få ett roligt jobb som utvecklar dig. En tydlig plan för hur du upskillas under programmets gång. På plats hos vår kund kommer du mötas av en mentor och en engagerad chef på plats – för att inte tala om ditt team. Utöver närmaste teamet har du även alla andra talanger som går Diversity4Tech – som kommer bidra till nya perspektiv, delade erfarenheter och lärande i vardagen idag – och på sikt.

Vad förväntas av mig?
– Du förväntas såklart att delta! Att du vill lära dig, dela med dig av dina lärdomar, tankar och insikter längst programmets gång.

Kan ni berätta mer om utbildningsdagarna som ingår?
– De utbildningsdagar som ingår kommer se olika ut från program till program – men de kommer alltid involvera skräddarsydda utbildningsblock som är relevanta för rollen du kommer ha. Utbildningsdagarna kommer spänna över både teknisk hard-core-kompetens till större penseldrag och perspektiv kring agila arbetsmetoder, självledarskap och modern produktutveckling. Utbildningsdagarna är alltid ledda av handplockade externa specialister.

Har jag som talang chans att styra mina arbetsuppgifter?
– Ja till viss del. Du kommer bli anställd för en särskild roll där många uppgifter kommer ingå. Men som alla moderna organisationer så vill såklart kundföretaget gärna höra om dina preferenser. Har du särskilda områden som du vill utvecklas inom? Låt oss veta, så vill vi hjälpa dig att få möjlighet att fördjupa dig just inom det.

Hur ser anställningsvillkoren ut?
– Du kommer under hela programmet att vara anställd hos Ada Digital. Du kommer jobba som konsult ute hos kundföretaget som har för avsikt att ta över din tillsvidareanställning efter programmets avslut. Du kommer ha en fast månadslön och betald semester under programmet. Du har även andra förmåner som friskvårdsbidrag.

Vad får jag för lön?
– Du kommer få en marknadsmässig månadslön för nyexade inom området.

Vad händer efter ett år?
– Du ska bli tillsvidareanställd hos den kund du har jobbat på. Det är målsättningen och ambitionen från alla parter!

Visst låter det bra? Sök till Diversity4Tech redan idag!

Läs mer och sök här!