Rekrytera UX-designer

Rekrytering av UX-designer? Vi hjälper dig!

Rekrytera en UX-designer när du behöver någon som förstår dina användare och besökare, liksom har kapacitet att konvertera dem till köpande kunder. Med andra ord: en specialist på digital användarupplevelse! Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med din nästa rekrytering av UX-specialister. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en UX-designer?

UX är en förkortning för user experience – även kallat användarupplevelse på svenska. Så en UX-designer jobbar kort och gott med att designa användarupplevelse, beteendeanalys och digital design. Till exempel i spel, mobiler, appar eller på webben. Allt för att utseendet och funktionerna ska passar användarens syfte.

Som UX-designer är målet att göra användandet enkelt, tillgängligt och effektivt. Användarvänlighet i fokus. Men likväl att med hjälp av rätt utformning styra användarna till det en webbsida eller applikation är tänkt för. Och skapa konvertering. UX-design helt enkelt.

Även om rollen som UX:are kan skilja sig åt mellan olika bolag omfattar den oftast allt eller delar av följande:

  • Interaktionsdesign – för att skapa ett bra flöde och göra det lätt att navigera på en sida eller app
  • Konvertering, user research och användartester  – för att förstå och styra användarens beteende
  • Facilitering – t ex workshops för att samla in organisationens syfte och mål med produkten och omvandla den till något användarna vill ha
  • Visuell design – för att ta fram interaktions- och designmönster som kan användas för att säkerställa en konsekvent användarupplevelse.