Rekrytera konverteringsspecialist

Rekrytering av konverteringsspecialist? Vi hjälper dig!

Rekrytera en konverteringsspecialist när du behöver någon som löpande analyserar, optimerar och utvärderar din webbplats eller digitala produkt, för att få fler av dina besökare att göra det du vill. Rollen kallas även ibland CRO-specialist, CRO-Manager eller Digital Conversion Manager. Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig gärna med nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en konverteringsspecialist?

Konverteringsoptimering förkortas ofta CRO, varför CRO-Manager en vanlig titel hos en konverteringsspecialist. Som namnet antyder arbetar en konverteringsspecialist med att öka ett företags konverteringar. Till skillnad från många andra typer av digital marknadsföring som i vissa fall syftar till att attrahera personer från en specifik målgrupp till exempelvis en hemsida, e-handel eller event så handlar konverteringsoptimering om att få personer i en befintlig marknadsförings- eller säljkanal att konvertera (exempelvis köpa en produkt eller tjänst).

I rollen ingår att utföra så kallade A/B-test eller split-test, då konverteringsspecialisten testar en sida för eventuell ökad konvertering. Det man då gör är att undersöka vilket utseende som ”säljer” bäst. Kommer besökarna klicka på köpknappen om den är större? För att ta reda på det skapar konverteringsspecialisten en testsida med en större köpknapp och jämför sedan vad som fungerade bäst. En konverteringsspecialist arbetar ofta nära andra digitala specialister, som UX-designers och produktägare.

Precis som många andra roller inom digital marknadsföring är det svårt att avgränsa sig exakt när det kommer till arbetsuppgifter och ansvarsområden. Många konverteringsspecialister jobbar även med att återkonvertera befintliga kunder.