Rekrytera en Javautvecklare när du behöver en programmerare i ett av världens mest populära och användbara programmeringsspråk – Java. Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering.

Vad gör en Javautvecklare?

Javautvecklare, eller Java-utvecklare som det också stavas, är en webbutvecklare inom back-end med teknisk tyngd och specialisering inom programmeringsspråket Java. Det innebär att programmeraren kan skapa kod och hitta lösningar som styr funktionaliteten bakom en applikation eller webbplats. Eller ta fram integrationer mot andra plattformar och system.

Eftersom Java inte är begränsat till något specifikt ändamål, så an­vänds det för all slags programmering och program­utveck­ling. Därför kan en bra Javautvecklare tackla olika problem, från generell system- och apputveckling till exempelvis spelprogrammering. Och många Javautvecklare har ett stort intresse för teknik och gillar att lösa tekniskt komplexa problem.

Rekrytering av Javautvecklare

Om en webbsida eller mjukvara är byggd i Java så behöver du en Javautvecklare för att allt i back-end ska fungera. Till exempel för att utveckla koden som ligger till grund för att göra sidan funktionell, eller koppla ihop en applikation med en annan.

För att även lösa allt inom front-end såsom gränssnitt, så samarbetar ofta Javautvecklaren med en frontend-utvecklare inom till exempel Javascript. Men personen jobbar minst lika ofta nära arkitekter, tech lead, testare, kravanalytiker eller UX designers.

Java är, har länge varit och kommer fortsätta vara, ett av de allra hetaste programmeringsspråken på arbetsmarknaden. Rollen som Javautvecklare är bred och personen har ofta kunskap inom såväl webbutveckling och databashantering, som agila metoder och IT-säkerhet. Det gör dem både populära och eftertraktade på arbetsmarknaden. Liksom svåra att rekrytera.

Rekrytera med Ada Digital

Ca 60% av alla rekryteringar vi på Ada Digital gör är utvecklarroller inom vårt segment Tech. För att lyckas använder vi bland annat en en gedigen searchprocess (Digital Cross Search) och specialiserade rekryterare som förstår ny teknik.

Vi vet att vi både behöver marknadsföra ert varumärke som arbetsgivare och företag i stort, men också rollen som sådan. Med andra ord är javautvecklare och andra programmerare tuffa roller att tillsätta där det är värt att ta extern hjälp av ett rekryteringsbolag.

På Ada Digital har vi en agila rekryteringsmetod som hjälper oss och er att vrida och vända på allt som krävs för att attrahera rätt utvecklare. Det kan vara ett justerat arbetssätt, platsannons, sökord inom search och kravprofil. Allt i realtid för att komma i mål med rekryteringen. Och något som är särskilt viktigt vid svårtillsatta roller som javautvecklare.

Använd gärna formuläret intill för att komma i kontakt med oss direkt!