Rekrytera systemutvecklare

Rekrytering av systemutvecklare? Vi hjälper dig!

Rekrytera en systemutvecklare när du behöver någon som tar fram och utvecklar data och IT-system inom olika inriktningar. Det kan exempelvis handla om att utveckla olika ekonomisystem till system som används för att styra industriproduktionen. Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en systemutvecklare?

I och med digitaliseringens framfart har det lett till ett stort underskott av denna yrkesroll på marknaden. Många är därför extremt eftersökta.

IT-utveckling startar ofta med en projektidé, som sedan utvecklas tillsammans med beställare, systemutvecklare och andra UX-designers. Systemutvecklaren behöver förstå vilket problem företaget vill lösa. Utifrån det bygger hen datamodeller tillsammans med användarna för att beskriva verksamhetens mål, processer och informationsbehov. Därefter definierar man vilka krav som ställs på systemet för att få en bättre förståelse.

Ibland är denna roll specialiserad på en specifik del i utvecklingen av nya system. Oavsett vilken inriktning en systemutvecklare har är det främst programmering hen ägnar sig åt. Här är möjligheterna stora vad många arbetar inom.