5 tips för en lyckad arbetsintervju som digital specialist.

Lästid: 2 minuter

5 tips inför din arbetsintervju

Tänk igenom vilka utmaningar du vill ha på jobbet

Dags för arbetsintervju? Grattis! Här ger vi dig som är digital specialist en rad konkreta tips på vad du kan tänka på och förbereda innan du ska träffa oss på Ada Digital.

Man brukar säga att “It takes two to tango”. Och en rekryterare på Ada Digital tycker alltid det är lika viktigt att du väljer din nästa arbetsgivare, som att arbetsgivaren väljer dig.

Därför föredrar vi också ordet kandidatmöte framför det mer klassiska ”arbetsintervju”. I det traditionella intervjuformatet finns det nämligen en inbyggd maktrelation som inte överensstämmer med hur verkligheten ser ut. Eftersom det ofta är du som i praktiken har fler arbetsplatser att välja mellan.

Med det sagt så säger vi ofta intervju ändå – helt enkelt för att det är ordet vi alla är vana vid. Men nog om det och nu till tipsen!

Här är 5 bra saker att tänka på inför en intervju

1. Lås dig inte vid den specifika rollen

Gång på gång händer det att vi träffar en kandidat för ett specifikt jobb, men som i slutändan blir erbjuden en ännu bättre roll på företaget. Eller på en annan arbetsplats.

Så våga delge hela din kompetensbredd; berätta om dina intresseområden och låt oss få en ännu större bild av din potential. Kort sagt: vi vill hitta utmaningar som passar dig och inte bara tillsätta ett ledigt jobb.

2. Lyssna till hela arbetsgivarens erbjudande

Lön, anställningserbjudande och förmåner – ja, de är trots allt ganska viktiga. Och har du inte fått ett bra grepp om dem innan din arbetsintervju, så är det dags att lyfta upp frågan nu. Glöm däremot inte bort helheten och stäm av alla faktorer som verkligen får dig att trivas (eller vantrivas) på en arbetsplats.

3. Var tydlig med dina prioriteringar

Vill du absolut inte pendla? Eller har du ett problem med vinstdrivande bolag? Genom att berätta vad som är viktigt för dig i val av arbetsplats kan vi också ge dig de bästa tipsen på passande jobb!

4. Nyttja skillnaden på rekryterare och arbetsgivare

Rekryterare på Ada Digital träffar digital specialist på en arbetsintervjuTro inte att rekryteraren bara är till för att bedöma din tekniska kompetens. På många sätt är vår viktigaste uppgift att se till allt det där som också utgör kompetens men som inte är riktigt lika lätt att ta på: motivation, personlighet och generell begåvning.

Med andra ord ställer vi i regel färre tekniska frågor än vad din framtida chef kommer att göra, men istället desto fler frågor om hur du agerar i jobbet. Se det som en möjlighet att få visa upp fler sidor av dig själv.

5. Undersök hur långt företaget är i sin digitaliseringsresa

Går du igång på utmaningen att medverka i en digital transformation där du dagligen utmanar organisationens tidigare arbetssätt för att komma närmare kunderna och dagens affärer? Eller är du specialisten som söker dig till företag vars produkt och kunderbjudande varit digital sedan starten? Oavsett vilket kan vi på Ada Digital kan hjälpa dig hitta rätt.

Stort lycka till på din nästa arbetsintervju!

Rekommenderat för dig