Linda Segerman, ny produktägare för IT Security på Ada Digital.

Lästid: 2 minuter

Växande efterfrågan på specialister inom IT Security

Ada Digital växlar upp inom IT-säkerhet

Utvecklingen inom IT Security går i rekordfart och behovet av specialister ökar snabbt. För att möta den växande efterfrågan från företag och myndigheter fortsätter Ada Digital att satsa inom området. En nyhet är att Linda Segerman, Talent Business Partner, går in som ny produktägare för att driva utvecklingen vidare.

Ada Digital har under flera år jobbat framgångsrikt med rekrytering inom IT Security. Bland annat med spännande roller såsom cybersäkerhetsstrateg, IT-säkerhetsarkitekt, IT-säkerhetsspecialist, Compliance-manager, SIEM engineer, IAM-manager och cybersäkerhetsexpert.

Intresset för att rekrytera dessa typer av roller har dessutom växt de senaste åren. Inte minst i takt med att allt fler företag och myndigheter utsätts för cyberattacker och cyberhot.

Behöver du rekrytera inom IT Security?

Upplevelsen är också att många företag av den anledningen nu väljer att utöka sina befintliga IT-säkerhetsteam.

– Ja, vi ser definitivt ett ökat behov. Både inom informationssäkerhet, men också på tekniska roller överlag. Många ser nu över sina behov att flytta IT-säkerheten inhouse, konstaterar Linda Segerman, som numera är ansvarig för affärsområdet IT Security på Ada Digital.

Eftertraktade specialister inom IT Security

Linda Segerman har jobbat med rekrytering inom IT Security-sfären under flera år. Hon började på Ada Digital redan 2019 och är nu tillbaka igen efter ett år på det nischade IT-säkerhetsbolaget Sentor.

Hon ser stor potential för Ada Digital att växa än mer inom IT Security.

– Kandidaterna inom IT Security är eftertraktade, och där passar Ada Digitals agila rekryteringsprocess väldigt bra in. Vi är proaktiva och driver på framåt, för det gäller att vara snabb och inte tappa de bästa kandidaterna. Här är det också viktigt att kunderna själva är tillgängliga, och vågar ta beslut snabbt, säger hon.

Viktigt att analysera behoven framåt

Stor efterfrågan på specialister inom IT Security.

Ett annat konkret tips till företag som står inför att utöka IT-säkerhetsteamet är att först analysera vilka behov som egentligen finns.

– IT Security-området är brett med många inriktningar så det är viktigt med tydlighet. Att ta reda på vilka kompetenser man är ute efter och behöver. Många gånger behöver företaget egentligen flera personer med olika inriktningar. Här gäller det att ha en öppen dialog, och våga ändra kravprofilen under rekryteringens gång utifrån vilka intressanta kandidater som söker, säger hon och fortsätter.

– Detta är självklart något vi som rekryterare kan hjälpa till med. Vi bollar, coachar och stöttar gärna kunderna kring exempelvis kravprofilen.

”Jättespännande rekryteringsområde”

Linda ser nu fram emot att fortsätta utveckla området tillsammans med kollegorna på Ada. Och inte minst att komma ut och träffa både kunder och kandidater.

– IT-säkerhet är verkligen ett jättespännande rekryteringsområde där det händer nya saker hela tiden. För egen del handlar det mycket om att jag vill vara med och bidra till att förhindra kriminalitet. Att hjälpa företagen att ha sin säkerhet på plats för att skydda sig mot yttre hot. Det är en samhällsfunktion på ett sätt. Hackarna hittar ständigt på på nya sätt att gå till angrepp, så det gäller för företagen att hela tiden förbättra sig, säger hon.

Behöver du rekrytera eller hyra in personal inom IT Security? Tveka inte att kontakta Linda Segerman och hennes kollegor på Ada Digital redan idag!

Kontakta Ada Digital redan idag!

Rekommenderat för dig