Ada Digital tipsar om Devops tool rapport

Lästid: 2 minuter

Har du rätt verktyg för DevOps?

Ada Digital guidar dig!

I takt med den agila utvecklingen får allt fler företag upp ögonen för möjligheten att releasa kod snabbt, ofta och automatiserat. Allt för att gynna affären och vara först med att skapa värde för kund och användare. Men när utvecklare och infrastruktur fogas samman och DevOps blir realitet behövs gemensamma verktyg för att minimera bromsklossar, stoppa flaskhalsar, främja samverkan och ta fram lösningar i tid. Så vilka verktyg är bäst för ett DevOps-team?

Idag är det knappast någon nyhet att utveckling och drift behöver gemensamma verktyg för att kunna medföra värde till verksamheten. Men den som tror att det bara räcker med verktyg är naiv.

För precis som alltid handlar även DevOps om människor, arbetssätt och kultur. Inget enskilt verktyg eller ramverk kommer få en organisation agil. Däremot kan rätt verktyg underlätta och skapa förutsättningar att jobba med DevOps på riktigt.

Inspireras av DevOps Tools Rapport

Så vilka verktyg är egentligen bäst för ett DevOps-team? Vilka är det som  underlättar samarbetet, visualiserar sträckan kvar till leverans och främjar innovation? Det finns en hel uppsjö på marknaden.

På Ada Digital inspireras vi just nu av Gitkrakens senaste rapport DevOps Tools Report 2020. Här finns massvis av exempel på olika lösningar för IT-ledare och DevOps-specialiser.

Några höjdpunkter som vi diggar lite extra:

  • Uppdelningen av verktyg baserat på arbetsflöde och situation
  • Att tipsen baseras på tusentals svar från personer som redan har implementerat och testkört systemen i sin vardag
  • Att klassiska och enkla kommunikationsverktyg som Teams och Slack ännu håller

Till rapporten (extern sida)

Är din organisation i en DevOps-transformation och behöver rekrytera? Vi hjälper dig att rekrytera specialister som gör skillnad för din digitala affär! Och bland våra lediga jobb hittar du ofta roller som utvecklare, DevSecOps och agila ledare. Bland annat. Välkommen till Ada Digital!

Rekommenderat för dig