Vår agila searchmetod Digital Cross Search är särskilt framtagen för att identifiera och attrahera bristkompetens
ada lovelace day 12 oktober

Nu firar vi alla Ador på Ada Lovelace Day!

Den andra tisdagen i oktober firar vi Ada Lovelace Day! Vår förebild på Ada Digital och en oändlig inspirationskälla. Här berättar Ada Digitals VD Sara Scheef varför Ada Lovelace är lika viktig idag, som hon var när hon utmanade normen och konventionerna på 1800-talet. 

Sara Scheef vad ada digital Många vet idag att Ada Lovelace var världens första programmerare. Vad färre vet är att hon redan på 1800-talet förutsåg att räknemaskinen skulle kunna spela musik. Hon utmanade, och tänkte i nya banor. Precis som de Ador vi rekryterar idag – förändringsbenägna, snabblärda, flexibla och med digital potential som vill driva digitaliseringen framåt.

Ada Lovelace är alltid aktuell. För oss på Ada Digital är hon en förebild som vi aldrig slutas inspireras av. Och hennes historia har aldrig varit mer aktuell än nu, cirka 200 år senare, under en rådande pandemi där människor sitter inlåsta och är helt beroende av digitala tjänster för att jobba, handla, kommunicera, kolla film och lyssna på musik. Det är därför vi är lite extra stolta att varje år fira Ada Lovelace Day. Och lite extra kul är det för vi har lyckats gräva fram flera bilder på henne, som för oss i alla fall, är lite ovanliga.

Ada var från början matematiker, men hon höll sig inte till normen. Hon lyfte blicken från ”1:or och 0:or” för att se vad räknemaskinen skulle kunna göra för människan. Kundnyttan var det viktigaste. Kort sagt, hon fokuserade på användbara lösningar. Något som idag är avgörande för att lyckas med digitala affärer.

Det är därför vi är så stolta över att dagligen inspireras av Ada. Med oss rekryterar du inte bara en IT-specialist som förstår kod, du rekryterar en Ada. En Ada är en han, hon eller en hen. I olika åldrar, med olika bakgrunder och utbildningar. Vad de har gemensamt är att de med hjälp av teknik fokuserar på att snabbt möta behoven hos kunder och användare. Så personligen (och lite färgad är jag ju… 😉) så bör du satsa på en Ada i din nästa rekrytering. Eller hur?

Tre skäl att rekrytera din egen Ada

3 starka skäl till varför du ska satsa på en Ada nästa gång du rekryterar eller hyr in en konsult:

  • Din affärs överlevnad är nu, mer än någonsin, beroende av att dina digitala utvecklingsteam tar fram lösningar som kunden älskar. Det ställer höga tekniska krav på dina medarbetare, men det ställer minst lika höga krav på att dina medarbetar är agila, brinner för kundresan och förstår hur datainsikter kan driva affären. En Ada – är så mycket mer än en IT-specialist. Det är en person som sätter kunden i fokus och utvecklar ”sticky-lösningar” som kunden inte kan vara utan, och som därmed utvecklar affären.
  • Homogena team är mindre benägna att tänka utanför boxen och se saker från ett annat perspektiv. Det finns forskning som styrker att mångfald bidrar till innovation. På Ada Digital jobbar vi hårt för att rekrytera utanför ankdammen. Vi tycker tiden då man rekryterade via sitt nätverk eller kompiskrets är förbi. Det är varken objektivt eller datadrivet utan bara fruktansvärt omodernt. Framförallt blir resultatet av nätverksrekrytering en samling likasinnade personer som mest kommer hålla med varandra. Då är det bättre med en Ada som vågar utmana status quo.
  • Visste du att våra barn kommer ha jobb som inte ens finns idag? Hela vår arbetsmarknad genomgår stora förändringar och då är det viktigare än någonsin att rekrytera in kandidater med digital potential, dvs individer som är förändringsbenägna, flexibla, snabblärda och nyfikna.

Vill du veta mer om hur vi på Ada Digital kan hjälpa dig hitta dina medarbetare och chefer som kan driva er affär framåt? Hör av dig till mig direkt, läs vidare om våra erbjudanden eller klicka dig vidare här nedan.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss idag!

 

Lär känna Ada närmare!

Dagen till ära har vi tagit fram en film om Ada Lovelace och hennes liv. Se den här nedanför!

Om Månadens Ada

Ada Lovelace

Vi på Ada Digital inspireras av förebilder som vågar utmana. Detta återspeglar sig också i vårt namn, efter normbrytaren Ada Lovelace. Hon var världens första programmerare och otroligt begåvad.

Därför presenterar vi varje månad Månadens Ada där vi lyfter historiska pionjärer som bidragit med teknisk kunskap och nytänkande. Varje månad får du ta del av en ny person att inspireras av.

Liknande inlägg