Kandidatrapport från Ada Digital

Så vill IT-specialister söka jobb

Vilka krav och förväntningar har specialister inom IT och digital utveckling på potentiella arbetsgivare? Vi har frågat kandidaterna själva! Resultatet hittar du i rapporten ”Re:think Re:do”, där du som chef eller HR-specialist får insikter kring hur du blir en attraktiv arbetsgivare inom IT, Tech och digital utveckling. Ladda ner rapporten här!

Ny rapport ute nu!
Vill du ta del av nyare insikter? Ladda ner vår senaste rapport Re:veal Re:define om IT-specialisters krav på arbetsgivare 2024 och framåt!

Till vår senaste rapport

sara-scheef-ada-digital-julhälsning

Att det råder kompetens- och kandidatbrist inom techbranschen är ingen nyhet. Så för att bli en vinnare i jakten på digitala talanger gäller det att lyssna på kandidaternas krav. Och göra allt för att leva upp till dem. Men vad är det egentligen de vill ha?

För att få en tydligare bild av hur verkligheten ser ut, har vi på Ada Digital genomfört en digital enkätundersökning bland yrkesverksamma inom digital utveckling, Tech och IT-säkerhet. Här fick de anonymt tycka till om allt från lönenivå, villkor, remote work och förmåner. Till hur de vill bli kontaktade, vilka buzzwords de är trötta på, hur viktigt det är med mångfald i teamet samt hur de researchar en framtida arbetsgivare.

Trevlig läsning!

Syftet med rapporten är att inspirera chefer och HR-specialister att våga tänka nytt och utmana marknaden och sig själva för att inte riskera att stå utan i många fall avgörande IT-kompetens i organisationen.

– Sara Scheef, VD