Rekrytera back end-utvecklare

Rekrytering av back end-utvecklare? Vi hjälper dig!

Rekrytera en back end-utvecklare när du behöver någon som förstår sig på serversidan av din webbplats eller applikations ”hjärna”. Ja, allt komplext som sker bakom kulisserna och back end i er digitala produkt. Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med din nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en back end-utvecklare?

En utvecklare inom back end kodar den bakomliggande lösningen i en mjukvara eller webbsida. Alltså det som inte syns utåt för användaren men som är logiken och funktionaliteten bakom en webbplats eller applikation. Som programmerare här jobbar du med kod som ger kommandon eller anrop till den eller de servrar som lagrar datan. T ex via API:er. Eller via integrationer till andra system.

Med andra ord är det med hjälp av back end som du kan validera användaruppgifter, spara, hämta eller uppdatera data till och från en databas. Liksom skicka mail och göra olika slags beräkningar.

Back end-utvecklare jobbar ofta i programmeringsspråk som C#, Java, Python och många fler. För faktum är att back end har många fler språk att välja på än front end. Dessutom jobbar back end-utvecklare även med databashantering i SQL och GraphQL, likväl som infra- och cloudstruktur i exempelvis AWS och Microsoft Azure.

Det finns många olika stavningar av rollen både på svenska och engelska. Till exempel sammanskrivet till backendutvecklare eller uppdelat, såsom back end developer, back-end utvecklare och backend-utvecklare. Men ännu oftare benämns programmeraren utifrån sitt främsta språk eller plattform. Som Javautvecklare, .NET-utvecklare (som jobbar i C#) och Python-utvecklare.