Rekrytera fullstackutvecklare

Rekrytering av fullstack-utvecklare? Vi hjälper dig!

Rekrytera en fullstackutvecklare när du behöver en systemutvecklare som kan programmera både front-end och back-end. Vi på Ada Digital guidar och hjälper dig med nästa rekrytering. Behöver du mer stöttning längs vägen? Tveka inte att höra av dig!

Få hjälp med rekrytering!

Vad gör en fullstackutvecklare?

Fullstackutvecklaren kodar, det vill säga programmerar, applikationer och system. Men det som skiljer en fullstackutvecklare från andra utvecklare är att personen kan röra sig över hela stacken – från frontend till backend. Därmed behärskar utvecklaren inom fullstack såväl programmeringsspråk för fron tend, som tar fram gränssnitt och annat en användare ser i sin webbläsare eller applikation, samt för back end (det som inte syns och är logiken bakom en sida eller app).

Det gör en fullstackutvecklare även till en mångsidig konstnär. Som kan ta sig an att skriva kod på en relativt låg nivå och samtidigt förstår sig på databaser. Liksom skriva dokumentation. Det är kompetensbredden som ofta är intressant här, snarare än att vara specialist på en specifik del.

Det finns många olika varianter på stavningar av yrkesrollen på svenska och engelska som förekommer i Sverige. Såsom fullstack-utvecklare och fullstackprogrammerare samt Full Stack Developer och Full Stack Programmer. Men i regel syftar alla variationer på samma yrkesroll.