Lyckas med rekrytering av digital kompetens med en ny rekryteringspartner

Lästid: 3 minuter

Tänk om och gör tvärtom med en ny rekryteringspartner!

Lyckas med rekrytering av digital kompetens

Känner du av det ökade trycket på digitala tjänster inom vård, livsmedel och samhällsservice? Eller inom e-handel, streamingtjänster och nätverk? Covid-19 har snabbat på digitaliseringen och trots att allt fler snabbväxande bolag nu gör sig av med IT-personal är efterfrågan på digital kompetens högre än någonsin. Med Ada Digital som rekryteringspartner kommer du lyckas! 

De senaste åren har det gått fort på arbetsmarknaden. Digital kompetens är efterfrågad och löneutvecklingen skenar inom vissa roller. Att inte ha haft leveranskapacitet och medarbetare för att stötta sina kunder och samhället med digitala tjänster handlar inte bara om service och vinst utan också ansvar.  För en hållbar digital utveckling och ett fungerande samhälle.

Utmaning att rekrytera i högtryck

När efterfrågan är högre än din verksamhets kapacitet är utmaningen ett faktum. Hur ska du hitta tid för rekrytering, search och uppvaktning av svårflörtade utvecklare? HR-funktionen har fullt upp och det lätt att känna sig ensam som chef med ett stort rekryteringsbehov. Det enda du vill är att snabbt hitta folk som utan problem kan hoppa in och leverera i din digitala affär. Men frågan är: var börjar du?

När du saknar rätt tid, verktyg och metoder blir rekryteringen inte bara ineffektiv och långsam. Lättare blir det inte av att ghostingen och kandidatavhoppen ökar kraftigt, till och med efter att en kandidat signat.

Dessutom är risken stor att du anställer eller hyr in fel personer och missar de bästa kandidaterna.

Rekryteringspartner som vänder på nya stenar

Hög med stenar. Ada Digital menar att du behöver väda på nya stenar när du ska rekrytera digital kompetensTänk om du istället snabbt och enkelt kunde attrahera och identifiera människor med förmågan att snabbt ställa om. Som är nyfikna på att lära nytt och har kapacitet att leverera. Personer som hittar samband mellan tidigare insikter och nya lärdomar – och vågar prova nya arbetsuppgifter.

Här skulle en bra och modern rekryteringspartner kunna avlasta och göra saker enklare för dig. Exempelvis ge stöd i vilken kompetens som faktiskt behövs för jobbet. Som hjälper dig tänka nytt och vända på stenar du inte ens sett förut. Som vet att en matematiker kan vara precis rätt person för rollen som data scientist.

En bra rekryteringspartner söker även upp relevanta kandidater åt dig, kvalitetssäkrar kompetensen och presenterar attraktiva slutkandidater. Liksom erbjuder digitala lösningar för anställningsintervjuer och effektiva bakgrundskontroller.

När det väl är dags att tillsätta tjänsten ska du också känna dig säker på att lösningen är anpassat för din organisation och att du enkelt kan skala upp och ner personalstyrkan utifrån nya omständigheter. Allt för att du ska kunna fokusera på din kärnverksamhet och leverera fortsatt värde för dina kunder.

Agil och datadriven rekrytering kvalitetssäkrar avgörande kompetens

På Ada Digital har vi därför en agil och datadriven rekryteringsmetodik, med fokus på att kvalitetssäkra kandidaternas digitala mindset. Vi är nämligen övertygade att en kandidat med digitalt mindset adapterar snabbare till den föränderliga värld vi lever i. Och levererar i ditt team.

Ada Digital är din rekryteringspartner som utmanar att tänka om och tänka nytt

Med oss får du således en medarbetare som är mer än sin kunskap och tidigare erfarenhet. Du får någon som utvecklar din digitala affär och bidrar till innovation. Du får en Ada. Och vi sköter allt åt dig.

Vårt hållbara, moderna och agila arbetssätt gör att vi snabbt, digitalt och kostnadseffektivt kan hjälpa dig att hitta medarbetarna och konsulterna du behöver inom Tech, Engagement & Experience, Data & Analytics och Digital Management.

Tack vare korta ledtider får du också en snabbrörlig process som minskar risken att toppkandidaten hinner få andra erbjudanden. Något som även återspeglas i en positiv rekryteringsupplevelse och stärker er attraktionskraft som arbetsgivare.

Som din rekryteringspartner lovar vi att utmana dig och oss själva för att tänka annorlunda. För det är bara så vi kan lösa den kompetensbrist som finns idag. Faktum är att vårt mod och förmåga till att tänka nytt är precis den fördelen ni behöver nu när ni snabbt tvingas transformera verksamheten.

Så. Vill du ta tillvara på möjligheten att stärka upp ditt team med en specialist inom digital utveckling? Hör av dig till oss på Ada Digital idag!

Kontakta Ada Digital!

Rekommenderat för dig