Rekrytera i sommar och få försprång gentemot branschkollegor.

Lästid: 2 minuter

VD-blogg: Tänk smart – rekrytera från solstolen

Stora vinster med att rekrytera i sommar

Hade du tänkt vänta med din nästa rekrytering inom Tech och digital utveckling tills efter semestern? Tänk om! Det är mycket smartare att rekrytera din nästa medarbetare redan i sommar.

Sarah Scheef, VD Ada Digital.
Sara Scheef, VD Ada Digital.

Varför? Jo, vi på Ada Digital har de senaste åren sett en tydlig trend att vi stänger fler och fler rekryteringar även i semestertider. Trots att branschen traditionellt sett tidigare varit väldigt sval.

Anledningarna är flera. Självklart har faktumet att nästintill alla intervjuer idag sker digitalt påverkat. Det spelar helt enkelt ingen roll om du befinner dig på stranden eller i sommarstugan längre. En timmes samtal kan de flesta av oss klämma in i semesterschemat.
En annan orsak är att konkurrensen om kandidaterna generellt minskar när platsannonserna är färre under semestern – vilket naturligt ökar synligheten för annonserna som ligger live.

Våra rekryterare upplever dessutom att många kandidater inom Tech, IT och digital utveckling är mer lättillgängliga och öppna för att ta ett samtal om ett intressant jobberbjudande under sommarmånaderna. Kanske för att det då inte är fullt fokus på pågående jobbprojekt och att det är lättare att frigöra tid.

Rekrytera i sommar och få försprång

För dig som arbetsgivare finns det också en viktig tidsmässig vinst med att starta en rekrytering redan nu. Då en kandidat som skriver på ett nytt kontrakt under sommaren kan påbörja sin nya anställning tidigare, jämfört med person som anställs på hösten.
Det är också smart att utnyttja tillfället och få ett försprång när många branschkollegor uppenbarligen har checkat ut på semestern, vilket gör att konkurrensen om talangerna naturligt blir lägre.

Viktig prioritering som säkrar bemanningen

Visst, det krävs självklart att du som rekryterande chef är beredd att genomföra intervjuer när intressanta kandidater dyker upp. Men på en marknad där kompetensbristen är ett faktum kan det vara en väl värd prioritering för att säkra bemanningen framåt.
Och sist men inte minst. Kanske den största fördelen – och bästa känslan av alla. Att du i augusti, när antalet platsannonser exploderar och alla andra rekryterande chefer är stressade, själv kan sitta lugnt i båten med vetskapen om att en ny medarbetare (förhoppningsvis) redan är signad.

Trevlig sommar! Och tveka inte att höra av dig om du är i behov av rekrytering inom Tech och digital utveckling. Vi på Ada Digital är på plats hela sommaren för att täcka upp dina behov och hitta de bästa kandidaterna för just ditt team.

Kontakta Ada Digital redan idag!

Rekommenderat för dig