Ada Digital vinnare på LinkedIn Talent Awards.

Lästid: 2 minuter

Ada Digital vinnare på LinkedIn Talent Awards 2022

Data och insiktsdriven search prisas av LinkedIn

Yes, vi vann! Rekryteringsteamet på Ada Digital kammar hem vinsten i kategorin ”Search and Staffing Talent Engagement” på LinkedIn Talent Awards 2022.

Ada Digitals egenutvecklade metod Insight Search inom IT-rekrytering är därmed bäst i Norden bland bolag med 25-50 anställda.

Utmärkelsen baseras helt på data från LinkedIns Data och Insights-team. Som bland annat analyserat siffror kring antalet skickade Inmejls, svarsfrekvens från kandidater, antal profilbesök, hur aktivt företaget är på LinkedIn överlag och hur engagemanget för att öka konverteringsgraden sett ut inom företaget.

Firade vinsten på LinkedIns kontor i Stockholm

Det var en stolt Sara Scheef, VD för Ada Digital, som tillsammans med företagets searchansvarige Jesper Senke och Customer Success Manager Emil Lindberg deltog på torsdagens firarmingel på LinkedIns kontor i Stockholm.

– Det är fantastiskt roligt att vi blivit utsedda till vinnare av LinkedIn. Att se att den tid och engagemang vi lägger ner på att utforska våra searchverktyg och hela tiden utveckla vårt agila och datadrivna arbetssätt syns och gör skillnad! säger hon.

Search är avgörande för att nå ut till kandidater

På Ada Digital pågår ett ständigt arbete med att hålla searcharbetet på LinkedIn ajour med vad som händer och trendar på marknaden. Allt för att fortsatt kunna hitta de bästa kandidaterna inom IT och Tech.

– På dagens arbetsmarknad och med den tuffa konkurrens som finns kring bristkompetenser är det helt avgörande att nå ut till talanger och aldrig sluta optimera och utveckla searchprocessen, konstaterar Sara Scheef.

”Vinsten är ett kvitto på att vi gör rätt”

Att bli utsedda till vinnare på Linkedin Talent Awards är prestigefyllt och ger såklart extra energi till hela rekryteringsteamet.

– Vi på Ada Digital har sedan start haft ambitionen att utmana traditionella arbetssätt. Hos oss finns ett stort engagemang att experimentera med verktyg, pitchar och olika hypoteser. Därför är det extra kul att LinkedIn prisar och uppmärksammar vårt datadrivna searcharbete. Det blir ett kvitto på att vi gör rätt och att vi lyckas nå ut till talanger som är högt eftertraktade av våra kunder, säger Sara Scheef.

Nyfiken på att veta med om Ada Digitals prisbelönta data och insiktsdrivna searchprocess? Kontakta oss redan idag!

Kontakta Ada Digital!

LinkedIn Talent Awards

  • LinkedIn Talent Awards prisar och hyllar företag världen över som LinkedIn anser leder The Future Work.
  • Vinnarna är indelade i olika regioner världen över där Sverige tillhör Norden. Här finns totalt 5 kategorier med 5 vinnare i varje klass baserat på företagens storlek i antal anställda.
  • För att utse vinnarna har LinkedIns Data och Insights-team analyserat användardata från alla företag som använder deras karriärplattform. Här har de tittat på faktorer som engagemang, prestation, resultat och inflytande under perioden december 2021 till december 2022.

Se alla nordiska vinnare här!

Rekommenderat för dig