Fira Ada Lovelace Day den 11 oktober.

Lästid: 2 minuter

Dags att fira Ada Lovelace Day!

Därför ska du rekrytera en Ada till ditt IT-team

Fram med konfettin! Den andra tisdagen i oktober firas varje år Ada Lovelace Day. En dag som tillägnas kvinnan och normbrytaren som gett sitt namn till Ada Digital, och långt efter sin död fortsätter inspirera oss som jobbar inom IT och Tech.

Om du jobbar i branschen känner du säkerligen till Ada Lovelace. Världens första programmerare, som redan på 1800-talet förutsåg att räknemaskinen skulle kunna spela musik (!) Bara en sån sak!

Viktigt att lyfta Ada Lovelace Day

Det som utmärker Ada Lovelace är att hon utmanade sin tid och vågade tänka nytt och tänka om. Precis som de ”Ador” vi på Ada Digital rekryterar till våra kunder idag.

Ada Lovelace var från början matematiker, men gick sin egen väg. Hon lyfte blicken från ”1:or och 0:or” för att se vad räknemaskinen skulle kunna göra för människan. Kundnyttan var det viktigaste. Att skapa användbara lösningar. Något som idag är helt avgörande för att lyckas med den digitala affären!

En Ada är en person med hög potential

Vi på Ada Digital är specialister på att hitta nutidens Ador till våra kunder. Genom oss rekryterar du inte bara en IT-specialist som förstår kod du rekryterar en Ada. Det vill säga en han, hon eller en hen. I olika åldrar, med olika bakgrunder och utbildningar. Personer med hög potential som är förändringsbenägna, snabblärda, flexibla och vill driva digitaliseringen framåt. Alltid med fokus på att snabbt möta behoven hos kunder och användare. 

Kanske är just ditt företag i behov av en egen Ada i teamet?

Tre starka skäl att rekrytera en Ada

  • En Ada är så mycket mer än en IT-specialist
    Din affär är helt beroende av att ditt utvecklingsteam tar fram de bästa lösningarna. Det ställer höga krav på dina medarbetare. Inte bara kring deras tekniska kompetens utan också på deras agila förmåga, deras nyfikenhet och inte minst driv och förståelse för hur man driver affärer. En Ada besitter inte bara de förmågorna hen sätter också kunden i fokus och utvecklar ”sticky-lösningar” som kunden inte kan vara utan.
  • En Ada tänker utanför boxen
    Otaliga studier styrker att mångfald i teamet bidrar till större innovation och kreativitet. På Ada Digital jobbar vi hårt för att rekrytera utanför ankdammen. Vi tycker att tiden då man rekryterade via sitt nätverk eller kompiskrets är förbi. Det är varken objektivt eller datadrivet utan bara fruktansvärt omodernt. Framförallt blir resultatet av nätverksrekrytering en samling likasinnade personer som mest kommer hålla med varandra. Då är det så mycket bättre med en Ada som vågar utmana status quo.
  • En Ada har hög potential och klarar jobbet
    Visst är det hisnande att tänka att barn som växer upp just nu kommer ha jobb som inte ens finns idag? Hela arbetsmarknad genomgår enorma förändringar och utvecklingen går i ett rasande tempo, inte minst när vi pratar IT och Tech.  Då är det än viktigare att rekrytera in kandidater med digital potential. Individer som är förändringsbenägna, flexibla, snabblärda och nyfikna. En Ada helt enkelt!

Vill du veta mer om hur vi på Ada Digital kan hjälpa dig med rekrytering och konsultuthyrning av digitala specialister och ledare som kan driva er affär framåt? Hör av dig till oss så bokar vi in ett möte.

Kontakta oss idag!

Se filmen på Ada Lovelace Day!

I samband med Ada Lovelace Day har vi tagit fram en film om Ada och hennes liv. Se den här!

Om Månadens Ada
Ada Lovelace

Vi på Ada Digital inspireras av förebilder som vågar utmana. Detta återspeglar sig också i vårt namn, efter normbrytaren Ada Lovelace. Hon var världens första programmerare och otroligt begåvad.

Därför presenterar vi regelbundet ”Månadens Ada” där vi lyfter historiska och nutida pionjärer som bidragit med teknisk kunskap och nytänkande. Varje månad får du ta del av en ny person att inspireras av.

Rekommenderat för dig