Skandia ska hitta topptalanger inom IT via talangprogrammet Diversity4Tech.

Lästid: 2 minuter

Skandia först ut att hitta IT-talanger via Diversity4Tech

12 topptalanger inom IT startar karriären på Skandia

Yes, vi är igång! Försäkringsbolaget och banken Skandia är först ut att hitta topptalanger inom IT via Ada Digitals nya talangprogram Diversity4Tech. Programmet startar redan i februari 2023 och totalt kommer 12 IT-talanger att få chansen att kickstarta karriären som .Net-utvecklare.

Sara Scheef, VD Ada Digital.

Det dröjde inte länge efter lansering förrän det stod klart att en första omgång av talangprogrammet Diversity4Tech blir verklighet redan i början av 2023. Detta genom vårt nya samarbete med Skandia som möjliggör för 12 topptalanger att upskillas in i rollen som .NET-utvecklare.

– Det känns otroligt bra att vi tillsammans med Skandia konkret visar hur viktigt det är att släppa fram talanger med hög potential och annan bakgrund än enbart den klassiska ingenjörsutbildningen. Och lyfter vilka stora vinster det kan ge. Vi är övertygade om att vårt initiativ över tid bidrar till än mer heterogena IT-team och på sikt kanske även mer mångfald i chefsledet, säger Sara Scheef, VD på Ada Digital.

Skandia värderar mångfald högt

Även på Skandia är CIO Johan Clausén mycket nöjd med det nya samarbetet med Ada Digital och satsningen på Diversity4Tech.

– Det känns oerhört spännande att dra igång med ett talangprogram med en ny touch. Vi är en organisation som gärna testar nytt, säger han och fortsätter:

– Ada Digitals koncept kändes som en spännande väg att gå eftersom mångfald är något som vi på Skandia värderar högt.

Talangprogram som främjar mångfald inom IT

Skandias nya talangprogram inom IT främjar mångfald i IT-branschen.

Diversity4Tech sticker ut och utmanar övriga talang- och traineeprogram inom IT. Detta genom sitt tydliga syfte att främja mångfald och inkludering i en annars väldigt homogen bransch.

För att locka fler kvinnliga sökande och andra grupper som traditionellt sett är underrepresenterade i branschen utmanar vi föreställningen om vad IT-kompetens egentligen är.

Det enda formella kravet för att kvalificera sig som sökande är någon form av eftergymnasial utbildning inom IT. Alternativt att man på annat sätt tillförskaffat sig grundläggande kunskaper inom objektorienterad programmering. I övrigt är det personens potential, motivation och personlighet som är avgörande för att bli utvald till programmet.

Topptalanger inom IT på Skandia

För de 12 talanger som blir antagna till programmet väntar en häftig resa under en nio månaders period.

– Här får den som är nyexad bästa tänkbara starten i karriären. En brygga ut i arbetslivet. Där man samtidigt får kompetensutveckling och coachning med praktiska hands on-tips på plats hos en attraktiv och innovativ arbetsgivare. Själva gemenskapen i nätverket är självklart också en viktig del och vi kommer arrangera flertalet sociala events under programmets gång, säger Sara Scheef.

Ansökningstiden till Diversity4Tech på Skandia är tyvärr slut och alla 12 platser är tillsatta. Du är varmt välkommen att läsa mer om programmet i stort och skicka in din intresseanmälan för kommande program via länken nedan.

Till Diversity4Tech

Rekommenderat för dig