Så hittar du digitala talanger utifrån osynlig kompetens och rätt potential.

Lästid: 2 minuter

Så hittar du digitala talanger

Tips för rekrytera osynlig kompetens

Att värdera kompetens och erfarenhet är ofta lättare sagt än gjort. Ett CV visar tydligt vilka programmeringsspråk och IT-system en kandidat kan. Men hur lyckas du identifiera osynlig kompetens såsom nyfikenhet, flexibilitet och samarbetsförmåga?

kvinna rekryterare ada digital glad telefon

Ja, även om goda meriter självklart aldrig är fel, så talas det allt mer om soft skills. Det handlar om de mjukare aspekterna av kompetens som kan vara svåra att lära sig på ett traditionellt vis, som på universitet eller högskola. Men som ofta är avgörande för att medarbetaren långsiktigt ska kunna växa i sin roll och skapa värde inom organisationen.

Vad sägs om egenskaper som kreativ, strukturerad, initiativrik, pålitlig, samarbetsvillig och en fena på problemlösning? Visst låter det som en perfekt anställd? Idag, men inte minst i framtiden!

Potential för Future of Work

För i den snabba digitaliseringens svallvågor ser vi nu också nya jobb dyka upp. Vissa kalla dem dem för oformade jobb då tjänsterna, tekniken och problemställningarna ännu inte finns. Andra säger superjobs. En växande trend som vi på Ada Digital rapporterade om redan förra året.

Gemensamt för dessa jobb är att de kombinerar AI och teknik med mänskliga soft skills. Med andra ord bör organisationer som vill säkerställa att de rustade för framtiden börja se sig om efter medarbetare med förmåga att snabbt kunna lära sig nytt. Och som går igång på att utveckla sig själva i takt med att nya utmaningar och förändringar uppstår.

Rekrytering som säkrar digital potential

Så hur lyckas du med detta vid rekrytering?

Vet vet vi på Ada Digital. För att hjälpa våra kunder hitta de bästa kandidaterna och konsulterna inom TechData & AnalyticsDigital Commerce och IT Security arbetar vi enligt en agil och datadriven rekryteringsprocess, som objektivt och datadrivet identifierar de sökandes digitala kompetens och potential. Vi är nämligen övertygade om att en kandidat med rätt digitalt mindset snabbare adapterar till den föränderliga värld vi lever och lär i. Och därmed presterar bättre i sitt team.

Vill du också ta tillvara på möjligheten och stärka upp din organisation med en specialist inom digital utveckling? Hör av dig till oss på Ada Digital så berättar vi mer!

Kontakta Ada Digital!

Rekommenderat för dig