9 heta jobb inom digital utveckling och tech 2019

Lästid: 3 minuter

9 heta jobb inom digital utveckling och tech 2019

Digital specialist och letar en ny utmaning i karriären?

På Ada Digital träffar vi dagligen specialister inom Tech, UX, Data och Digital Commerce med drömmar om nästa arbetsplats, bättre teknik och nya utmaningar.

Så med utgångspunkt i verkliga kandidatmöten har vi listat nio riktigt heta IT-jobb på marknaden 2019!

AI-expert & machine learning developer

Det har pratats om AI länge och nu har det verkligen satt fart. Och ingen vill missa tåget. Självlärande datorer är hett! För att få jobba med maskininlärning inom AI kan du komma från olika håll. Vill du bygga helt nya lösningar, så krävs det oftast en bra matematisk och statistisk grund, men det finns flera mer eller mindre färdiga exempel och lösningar att bygga vidare på också. Då kan det räcka att du är en bra utvecklare inom exempelvis Python.

 Vi annonserade nyligen flera lediga tjänster för ett typ av traineeprogram och det var uppenbart att rollerna inom AI var bland de mest eftertraktade.

– Mathias Jonsson, Talent Business Partner på Ada Digital.

Growth – inom marknad och analys

Data analytics, digitala analyser och datadriven utveckling, har gjort sitt genombrott och nu är det allt fler som inspireras av start-up-världens effektivitet. Genom att sammanföra statistik, marknadsföring och analys föds nya roller fram. Som Growth analyst får du utrymme att vara innovativ och testa nya vägar – allt med data som utgångspunkt. Du kan ha en digital bakgrund, du kan vara statistiker – oavsett så bjuder jobbet som Growth analyst på en bred roll där du touchar vid och får möjlighet att utveckla flera produkter och verksamhetsområden.

Molnarkitekt och cloud developer

Allt fler företag flyttar sina tjänster och drift till molnet – och nya behov dyker upp inom utveckling, drift, underhåll, förvaltning och IT-säkerhet. Även konventionella företag, som länge avvaktat med molnlösningar, sneglar nu på dess effektivitet. Du som kan få kontroll över eller säkra driften av molnlagrade data har därför spännande framtidsutsikter.

Front-end

Här har utvecklingen gått framåt! Kombinationen av ny teknik och företag som satsar på bra front-end och användarvänlighet är lyckosam. Det gör det jobbet som frontend-utvecklare roligare! Dessutom dyker det ständigt upp nya versioner av favoriter som Angular och React. Och på tal om React – enligt HackerRank Developer Skills Report 2019 så är React det ramverk som flest utvecklare vill lära sig under 2019.

Big Data-analyst och dataanalytiker

Information är makt men mycket data är mäktigare. Att kunna förstå och tolka datan, ofta i samarbete med AI och algoritmer, ger dig spännande karriärmöjligheter. Just nu är det många större företag – bland annat banker – som investerar i big data. Här får du som arbetat med statistisk dataanalys, data warehouse och business intelligence nya möjligheter att bidra till affären!

Digital strategist och digital transformer

Hela verksamheten ska bli digital! Bra men svårt, sägs det, och möjligheterna som digital strateg växer fram. Du som förstår vilka utmaningar som finns med att digitalisera analoga arbetsuppgifter, automatisera manuella moment och arbeta mer digitalt i verksamheter som inte tidigare varit kända för sina IT-lösningar, kan verkligen nyttja din expertis. Du kan arbeta med allt från utredning av befintlig verksamhet och föreslå actions till att ansvara för implementation. Kul roll för dig som vill projektleda och ha huvudansvaret för en digital transformation.

Robotutvecklare

tengai-unbiased-tng-furhat-robotics-2019-ada-blogg

Robotarnas tid är nu. Inget nytt inom industrin så klart, men nu tar robotarna mark i helt nya branscher. Som robotutvecklare får du designa, utveckla och underhålla robotens mjukvara. Att hitta en bra balans mellan produktens funktion och användarvänlighet kan ibland vara en riktig utmaning att sätta tänderna i. Kul jobb för dig som vill arbeta med den senaste tekniken! Det gör bland annat TNG. Läs mer om Tengai här.

Automation developer

Alla vill arbeta mer automatiserat i sina verksamhetsprocesser och du som har en bred teknisk förståelse kan fortsätta glänsa inom ett nytt fält. DevOps börjar förvisso bli ett urvattnat begrepp men nu kommer du ännu närmare kärnverksamheten. Ständiga förbättringar, löpande leverans och utveckling som samarbetar med driften, helst i automatiska flöden. I sann agil anda.

Teknisk produktägare, UI och UX:are

Produktägare och personer inom UX med tekniskt kunnande får saker att hända! Du har förståelsen för utveckling, kanske till och med kan koda – men tycker det är roligare att få arbeta affärsnära och strategiskt, där du mer blir länken mellan utveckling och affären. Till skillnad från den klassiska projektledaren eller den tidigare produktägaren så kan du med teknisk kunskap identifiera vilka planer som är realistiska och snabbare omsätta dem till utveckling. Du får en nära dialog med utvecklingsteamet och affären!

Är du en digital specialist inom några av dessa roller så vill vi på Ada Digital gärna komma i kontakt med dig! Spana in några av de företag vi rekryterar åt just nu via lediga jobb eller kontakta oss direkt.

Till alla lediga roller just nu!

Rekommenderat för dig