Ta steget! 3 skäl till att byta jobb även om du tvekar - tips från Ada Digital!

Lästid: 2 minuter

3 skäl till att byta jobb – även när du tvekar!

Ada Digital hjälper dig ta steget

Har det dykt upp en spännande jobbmöjlighet, men du tvekar att ta den? Ibland kan det kännas läskigt eller fel i tiden att byta jobb. Och det kan vara svårt att veta om magkänslan är värd att lyssna på. Använd tipsen nedan för att kunna ta rätt beslut och inte missa öppningar i din karriär.

Sara Scheef VD Ada DigitalJust nu är det många bolag som satsar enormt på digital utveckling, kanske ännu mer än någonsin sedan pandemin kom. Se därför till att kapa ditt drömjobb nu, innan någon annan hinner före.

–Sara Scheef, VD på Ada Digital

1. En ny produkt, bransch eller inriktning

Vilket typ av företag eller organisation vill du vara en del av? Ett stort välkänt varumärke, en uppstickande startup, eller ett som går i bräschen för ny teknik? Ett jobbyte kan verkligen ta dig på en helt ny resa!

Så, oavsett om du längtar efter större tekniska utmaningar eller att få se insidan av ett hett varumärke, om ett företag erbjuder det du faktiskt söker och längtar efter bör du tacka ja.

2. Du blir sedd och uppskattad för din kompetens

Har en potentiell arbetsgivare visat intresse för hela din person? Och ställt frågor om såväl dina värderingar och framtidsmål som tekniska framsteg? Det är mycket värt med en chef som genuint bryr sig om din utveckling, och vill hjälpa dig till rätt sammanhang.

Så om du hittar ett företag som inte bara väcker ditt intresse utan även genuint visar intresse för dig och ser din talang, så kan det definitivt vara dags att testa vingarna här.

Läs även: Trött på arbetsgivare som inte förstår värdet av digital kompetens?

3. Du får jobba med rätt saker

Blir du erbjuden en tjänst som kräver ett helt nytt språk eller ramverk, kanske just det där du länge funderat på att lära dig koda med? Eller kan du äntligen få göra mera av det du är bra på?

Ibland är det bara när du byter arbetsplats som du får en riktig chans att starta om. Och visa vad du går för – egentligen.

Slutligen, rädsla för förändring är mänskligt. Men det är viktigt att våga utmana sig själv – särskilt när det kommer till att byta jobb. För nästan en tredjedel av livet ska du arbeta. Så våga chansa, prova något nytt och byt jobb tillräckligt ofta för att känna dig stimulerad!

Har du inte hittat rätt jobb ännu? På Ada Digital kan du hitta nästa digitala utmaning i ett nafs!

Lediga jobb

Rekommenderat för dig