Hetaste IT-jobben 2022 enligt nya siffror från Linkedin.

Lästid: 2 minuter

Hetaste IT-jobben 2022 enligt LinkedIn

Dataingenjörer toppar listan

Jobbar du som dataingenjör eller utvecklare? Grattis, då har du en av de mest efterfrågade yrkestitlarna i Sverige just nu! Här är de hetaste jobben inom IT och digital utveckling enligt ny data från Linkedin.

LinkedIn Jobs on The RiseCoronapandemin har på många sätt skakat om tillvaron för de flesta av oss. Inte minst karriärmässigt. Två år av karantänperioder och hemmajobb har fått miljontals anställda världen över att fundera över sitt yrkesval. Många har satsat på reskilling, medan andra valt att säga upp sig. En trend från USA där den stora uppsägningsvågen, The Great Resignation, sedan länge är ett faktum.

IT-jobben rankar högt

Så vad händer nu, 2022 och framåt? I rapporten ”Jobs on the Rise Sweden” presenterar LinkedIn de 10 mest snabbväxande yrkestitlarna i Sverige just nu. Rapporten, som bygger på data från plattformen, visar vilka yrkestitlar som ökat snabbast i efterfrågan från januari 2017 till juli 2021.

Syftet med rapporten är att hjälpa jobbsökare navigera framåt i karriären. Samtidigt ger den också en fingervisning om vad som väntar vid horisonten. Vilka kompetenser kommer vara viktiga framöver? Vilka möjligheter finns för den som vill vidareutbilda sig?

En sak är säker. Yrkestitlar inom IT och digital utveckling står fortsatt högt i kurs. Hela 6 av 10 jobb på listan kan räknas till det området.

Här är de hetaste IT-jobben som formar Future of Work!

1. Data Engineer

Dataingenjörer bygger infrastruktur för att omvandla rådata till användbara former för analytisk eller operativ användning. Viktigaste kompetenserna är Data Engineering, Apache Spark och Scala. Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Lund. Könsfördelningen är 20,5 % kvinnor och 79,5 % män. Vanligaste instegsrollerna är mjukvaruingenjör, Data Scientist och Business Intelligence Consultant.

2. Machine Learning Engineer

Machine Learning Engineers utvecklar och implementerar självkörande algoritmer och system för artificiell intelligens för produkter och applikationer. Vanligaste kompetenserna är Machine Learning, TensorFlow och Deep Learning. Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Könsfördelningen är 17,4 procent kvinnor och 82,6 procent män. Vanligaste instegsrollerna är Data Scientist, Software Engineer och Data Engineer.

3. Content Coordinator

En Content Coordinator, Content Designer eller Brand Designer arbetar med att skapa, utvärdera, uppdatera och granska digitalt innehåll i alla skeden av användarresan på hemsidor och i appar. Vanligaste kompetenserna är copywriting, digital marknadsföring och sociala medier. Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Könsfördelningen är 68,8 procent kvinnor och 31,2 procent män. Vanligaste instegsrollerna är Content Manager, projektledare och copywriter.

4. Back End Developer

Back End Developers bygger och kodar teknologi som driver front-end webb- och mobilapplikationer. Viktigaste kompetenserna är Git, Docker Products, Amazon Web Services (AWS). Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Könsfördelningen är 16,1 % kvinnor och 83,9 % män. Vanligaste instegsrollerna är Software Engineer, Full Stack Engineer och webbutvecklare.

5. Software Account Executive

Software Account Executive är säljare som är specialiserade på marknadsföring av mjukvaruverktyg. Viktigaste kompetenserna är Solution Selling, Software as a Service (SaaS), Enterprise Software. Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Täby. Könsfördelningen är 26,6 procent kvinnor och 73,4 procent män. Vanligaste instegsrollerna är Account Manager, Account Executive och Sales Manager.

6. Digital Manager

Digitala chefer är ansvariga för planering, budgetering och initiering av digitala konton och projekt med tillhörande resurser, kunder och team. Viktigaste kompetenserna är Digital Strategy, Google Analytics och Digital Marketing. Flest jobb finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Könsfördelningen är 44 procent kvinnor och 56 procent män. Vanligaste instegsrollerna är Project Manager, Digital Marketing Specialist och Account Manager.

Ada Digital erbjuder innovativa rekryterings- och konsultlösningar inom Tech, Data & Analytics, Digital Commerce, IT-säkerhet och Digital Management. Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss eller spana in vilka lediga jobb vi har ute just nu!

Kontakta Ada Digital!

Rekommenderat för dig