En ny rapport från Ada Digital visar att remote work är viktigt för dagens IT-specialister.

Lästid: 2 minuter

97 % av IT-specialister vill jobba remote

Remote work väger tungt enligt ny rapport

Vad krävs för att du skulle byta jobb 2022? För att få en bättre bild av vilka krav och förväntningar som yrkesverksamma i techbranschen har på potentiella arbetsgivare, genomförde vi på Ada Digital en omfattande enkätundersökning. Här är resultatet!

Ny rapport från Ada Digital.Det har knappast undgått någon att det är högt tryck på arbetsmarknaden inom digital utveckling. Och det är tydligt att det är kandidatens marknad som råder.

På Ada Digital träffar vi dagligen arbetsgivare som funderar på hur de ska formulera sitt anställningserbjudande för att sticka ut ur mängden och få dig som digital specialist att vilja arbeta just där. För att hjälpa dem, och branschen i stort, att få bättre insikter kring vilka krav och förväntningar yrkesverksamma har bestämde vi oss för att gå direkt till källan.

Guide till företag som vill rekrytera

Hösten 2021 genomförde vi därför en anonym enkät där över 400 personer som jobbar inom Digital commerce, IT-säkerhet, Data och analys samt Tech deltog. Respondenterna hade allt från mindre än 3 års till över 11 års erfarenhet. Resultatet presenteras i rapporten ”Re:think Re:do”, som utgör ett omfattande underlag för arbetsgivare som ska rekrytera.

Remote work viktigt enligt ny rapport

Så vad visar rapporten?

Bland annat framkommer att en majoritet av respondenterna (97 %) förväntar sig att få jobba remote i någon form. 51 % vill jobba i huvudsak remote, 11 % vill jobba helt remote. De yrkesgrupper där flest vill arbeta på distans på heltid är IT-säkerhet (18 %) samt Data och analys (16 %).

Intressant är också att att en bra chef och möjlighet att lära sig att lära sig nya saker tycks vara de mest avgörande faktorer i valet av ny arbetsgivare. 75 % svarar att de tycker dessa faktorer är viktiga, vilket kan jämföras med 71 % som tittar på lönenivå och förmåner.

Bra ledarskap är avgörande när IT-specialister söker jobb. Det visar en ny rapport från Ada Digital.

Fler highlights från rapporten:

  • 55 % är trötta på uttrycket ”vi har högt i tak”
  • 83 % föredrar att bli kontaktade av en rekryterare via e-post (endast 41 % via telefonsamtal)
  • 73 % anser att extra semesterdagar kompenserar en lägre lön
  • 70 % tycker att olika åldrar i teamet är viktigt för att ta fram morgondagens bästa digitala produkter

Känner du igen dig? Ta del av rapporten här nedanför och dela gärna med dig av vad du tycker efteråt! Missa inte heller att kolla in vilka lediga jobb vi har ute just nu.

Ladda ner rapporten!

Rekommenderat för dig