Rekrytera inom Data Analytics
BI-specialist till Samhall i Stockholm BI-specialist till Samhall i Stockholm

BI-specialist till Samhall i Stockholm

Arbetsgivare Samhall
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data och Analytics
Sista ansökningsdag 2021-09-22
Flextid Flextid
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Livspussel Livspussel
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal

Jobba på Sveriges viktigaste företag som brinner för samhälls-, kund- & medarbetarnytta! Samhall söker en BI-Specialist.

Hos Samhall har du möjlighet att göra skillnad på riktigt för dina medmänniskor. Här blir du del av ett företag som ständigt strävar efter att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsvariationer och ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. För oss på Samhall är målet annorlunda i jämförelse med andra företag, nämligen att våra medarbetare ska lämna företaget till förmån för andra arbetsgivare!

För att fortsätta skapa värde i samhället söker vi nu en BI-specialist som kommer att vara drivande i arbetet med att utveckla Samhalls rapport- och analysverktyg. Här erbjuds du en central roll med stort ägandeskap över Samhalls BI-satsning.

VI ERBJUDER DIG

  • Att bli del av ett samhällsviktigt företag med korta beslutsvägar där du kan utvecklas i din roll, påverka arbetet samt ta stort ansvar
  • Möjligheten att ansvara för en spännande satsning inom BI-området i en ny roll med stora utvecklingsmöjligheter
  • En schysst organisation som präglas av öppenhet och högt i tak där vi gärna delar med oss av kunskaper och erfarenheter

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som BI-specialist hos Samhall har du ett helhetsansvar i att utveckla vårt rapport- och analysverktyg. Du erbjuds en nyckelroll med stort inflytande i Samhalls digitaliseringsresa där ditt arbete ligger till grund för hur Samhall långsiktigt ska arbeta med beslutstöd och dataanalys. Du ansvarar för att sätta arbetssätt och processer, skapa relevanta rapporter och dashboards och att vidareutveckla Analytics-området.


Du kommer bland annat:

  • Ansvara och driva utvecklingen av bolagets BI-verktyg, Power BI
  • Upprätta relevanta rapporter och beslutsstöd utifrån verksamhetens krav och behov
  • Hitta insikter i data som bidrar till att nå Samhalls övergripande mål
  • Är med, driver och utvecklar budget- och prognosprocessen i Samhall

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen och jobba nära kollegor inom både controlling, ekonomi och IT. Du blir en del av ett team i uppbyggnad där du jobbar tvärfunktionellt och får möjlighet att kommunicera och samarbeta med stora delar av verksamheten. Inom Samhall arbetar idag omkring 25 000 medarbetare varav 1500 av dessa är tjänstemän som får Samhalls verksamhet att rulla. I normala fall kommer du att arbeta på Samhalls kontor i Stockholm med generösa möjligheter till flextid.

MER OM DIG

Har du en passion för datadrivet arbete och trivs i en roll med stort ansvar där du kan driva idéer till handling kommer du att trivas här! Som person är du strukturerad och noggrann och kan snabbt och effektivt lösa problem. Du har ett genuint intresse för användarna och deras behov och översätter det du ser och hör i användarvänliga lösningar. Du blir en del av ett större bolag där du obehindrat och pedagogiskt kan kommunicerar tvärfunktionellt med olika delar i organisationen. Slutligen trivs du att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och tar egna initiativ.

Erfarenhetsmässigt har du tidigare arbetat i en liknande roll med fokus på Power BI och rapportutveckling. Du har erfarenhet av datamodellering, strukturering av data för rapport och analys samt Microsoft Azure och Excel. Du är van att vara den som omsätter krav och önskemål från organisation till ett fullgott beslutstöd. Har du dessutom arbetat i en större organisation eller bolag med större datamängder och komplexa dataanalyser ses det som ett plus. Vidare så kommunicerar du flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Samhall

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Vi är rikstäckande med dryga 25 000 anställda på cirka 200 orter och omsätter över åtta miljarder per år. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

Läs gärna mer på www.samhall.se

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig! Vill du ställa frågor till facklig representant är du välkommen att kontakta: Siwert Ahlm (Unionen) 070-546 87 17, Asim Zilic (SACO) 070-359 45 15 alternativt Pontus Dilén (Ledarna) 070-621 72 24

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!