Sök jobb inom den digitala affären och utveckling med Ada Digital
Data Engineer till Premo i Stockholm Data Engineer till Premo i Stockholm

Data Engineer till Premo i Stockholm

Arbetsgivare Premo
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Data och Analytics
Sista ansökningsdag 2022-06-08
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Centralt kontor Centralt kontor
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal

Som Data Engineer hos Premo är du först in i vårt nya data platform team. Här skapar du värde åt 1 miljon hushåll varje dag!

Premo (Pressen Morgontjänst) ägs av Bonnier och Schibsted och har i över 50 år levererat tidningar, tidskrifter och paket. Vi har idag över 1,4 miljoner leveranser varje vecka! Vi är ett bolag som verkligen bryr oss om våra kunder och satsar stort för att rusta upp vår IT-organisation för att fortsätta leverera med hög kvalité.

Det här är en ny tjänst hos oss och som Data Engineer har du helhetsansvar för vår data plattform och har en nyckelroll i vår förändringsresa till modernare miljöer med fokus på DevOps, molnlösningar, AI och Machine Learning!

VI ERBJUDER DIG

  • End-to-End ansvar för hela dataplattformen med stora möjligheter att utvecklas och påverka vår väg framåt
  • En engagerad arbetsgivare med höga ambitioner som bryr sig om sina medarbetare och kunder
  • En rolig vardag med start-up känsla samtidigt som du har resurser från en stor koncern och möjlighet att samarbeta med Bonnier & Schibsteds olika data teams
  • En framtida möjlighet att växa inom bolaget då vi värnar om talangfulla medarbetare
  • Kontoret är beläget i centrala Stockholm, på Kungsholmen. Vi har ett flexibelt arbetssätt och du har möjlighet att arbeta hemifrån delar av veckan.
  • Trygga anställningsvillkor – vi har kollektivavtal

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Data Engineer har du ett övergripande ansvar för vår databas- och data warehouse-miljö där du säkerställer att vi har de bästa lösningarna för datahantering och insikter. Hos oss har du både frihet och resurser att implementera nya strukturer och lösningar utifrån din kreativitet och kompetens. Vi har som ambition att jobba med Machine Learning och AI för att möjliggöra en proaktiv verksamhetsstyrning.

Dina arbetsuppgifter innebär:

  • Du kommer att bygga upp och förstärka vår data warehouse och implementera data lakes
  • Etablera och kvalitetssäkra data pipelines från olika interna och externa källor
  • Bygga upp våra datamodeller för att förbereda för data analytics för olika syfte, bl.a. budgetering, verksamhetsuppföljning, AI och ML

Vi befinner oss i ett område där kompetensutveckling är avgörande för att alltid ligga i framkant. Därför har vi ett initiativ kallat Premo-Labs där vi testar nya tekniker, pakettjänster och externa samarbeten. Idag jobbar vi med tekniker som bland annat: AWS Redshift, AWS Glue, Azure Data Factory, Azure SQL, Power Bi, Qlikview, Integromat (Make) och Google Data Studio.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer tillhöra Premos växande IT-organisation och jobba nära både IT och verksamheten där du blir nyckelpersonen i uppbyggnaden av vår dataavdelning. I din roll har du många kontaktytor både internt och externt där du bland annat jobbar nära förvaltningsansvariga, ledningsgruppen, externa datakonsulter och systemleverantörer.

MER OM DIG

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av att bygga och förvalta data pipelines från olika källor med ETL till data lakes och databaser. Det är även meriterande om du har arbetat med något eller några av våra BI-verktyg och analysplattformar tidigare, till exempel PowerBI, Tableau, Qlikview. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bygga data plattformar i molntjänster som Azure, AWS och GCP. Erfarenhet av arbete med ETL-verktyg, SSIS, DataFactory, Redshift, AWS Glue, osv. Stort vikt läggs också på erfarenhet från uppsättning av big data-miljöer.

Som person är du nyfiken och driven att ta dig själv och området framåt för att uppnå gemensamma mål. I din roll har du många kontaktytor internt som externt och du trivs med både samarbete och självledarskap. Viktigast för oss är att du känner dig bekväm med frihet och flexibilitet samt att kreativt bygga något helt nytt! Du kommunicerar på svenska i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Premo

Premo är leveransföretaget i din, miljöns och det fria ordets tjänst. Våra tidningsbud delar ut morgontidningar, magasin och paket till två miljoner stockholmare. Varje dag.
Samtidigt kan vi också ta emot paket och returer och skicka vidare. På så sätt hjälper Premo till att minska antalet transporter.

Nästa steg i vårt arbete för ett hållbart samhälle är att främja återbruk och leverera varor som köps och säljs mellan privatpersoner. Smart, enkelt och cirkulärt när det är som bäst.

2023 blir alla våra leveranser i Storstockholm helt emissionsfria. Då kommer alla Premos transporter att ske med elfordon, cykel eller till fots.

Premo ägs av morgontidningarna Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och har närmare 1 100 tidningsbud.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!