Rekrytera inom Data Analytics
Handelsbanken söker Lösningsarkitekt i Stockholm Handelsbanken söker Lösningsarkitekt i Stockholm

Handelsbanken söker Lösningsarkitekt i Stockholm

Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2021-10-13
Centralt kontor Centralt kontor
Livspussel Livspussel
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats

Ansvara för arkitekturfrågor kring strategisk transformation för finansiella system! Handelsbanken söker en lösningsarkitekt

Hos Handelsbanken värderas din kompetens högt och du erbjuds ett stort eget ansvar och stora möjligheter att ta egna initiativ. Handelsbanken har i dagsläget flera spännande projekt på gång inom Accounting and Financial Infrastructure där du som Lösningsarkitekt erbjuds vara delaktig i att vidareutveckla banken till en mer fokuserad bank med mindre komplexitet. Som Lösningsarkitekt blir du delaktig i det strategiska arbetet kring målarkitekturen och Handelsbankens affärsutveckling för finansiella system.

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet. Du får en hög tilltro i din yrkesroll och en stor frihet att kunna påverka beslut och processer. Du erbjuds också:

  • En arbetsgivare med ett väl integrerat hållbarhetstänk. Handelsbanken är medvetna om vilken påverkan de har på samhället i stort. Att agera långsiktigt och ansvarsfullt har länge varit en viktig del i arbetet
  • En arbetsplats där jämställdhet, mångfald och inkluderande kultur är en del av Handelsbankens grundläggande värderingar och som ska vara självklart i det dagliga arbetet. Hos Handelsbanken är alla lika viktiga och skilda bakgrunder och erfarenheter gör att alla kan bidra till verksamheten med olika perspektiv
  • Möjligheten att utvecklas i en agil miljö samt kompetenta kollegor med stort engagemang och mycket arbetsglädje. På Handelsbanken finns utrymme att växa både personligt och professionellt

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Lösningsarkitekt hos Handelsbanken arbetar du inom området för interna finansiella system vilket innebär arbete med BI-system, molnlösningar och integrationer mot resten av bankens verksamhet. Du är delaktig i det strategiska målbildsarbetet för systemen både på lokal och koncerngemensam nivå. Flera av systemen vidareutvecklas för att uppfylla koncernens krav där du är högst delaktig i arbetet för den strategiska riktningen. Du arbetar utöver detta även med att säkerställa att utveckling genomförs i linje med bankens strategier och arkitekturprinciper samt att de lösningar som tas fram är kostnadseffektiva, säkra, skalbara och ändamålsenliga.

I din roll kommer du:

  • Ansvara för den övergripande målbilden för de finansiella systemens livscykelhantering
  • Arbeta nära verksamheten i syfte att tillgodose krav och önskemål
  • Ta fram design, lösningar och framställa arkitekturdokument
  • Vara delaktig i arkitekturforum gällande bankgemensamma IT-lösningar

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Som Lösningsarkitekt inom Accounting och Financial Infrastructure kommer du vara en del av ett team med engagerade kollegor som tillsammans jobbar för att vidareutveckla och förbättra bankens ekonomi- och redovisningssystem. På området arbetar det idag omkring 40 personer och ca 15 konsulter med en bred blandning av kompetenser och personligheter. I ditt närmsta team finns idag två andra arkitekter, en systemanalytiker och en DBA. Utöver det finns det fem utvecklingsteam inom avdelningen. De arbetar efter ett agilt arbetssätt och i rollen har du ett nära samarbete med Agile Product Owner, Scrum Masters och tekniker. De sitter i vackra lokaler centralt på Blasieholmen i Stockholm.

MER OM DIG

Har du ett stort intresse för utveckling, ny teknik och gillar nya utmaningar så kommer du att trivas i rollen hos Handelsbanken. Du har tidigare arbetat nära tekniken och förståelse för operativsystem, plattformar och systemutveckling. Kanske har du jobbat som utvecklare, scrum master eller systemansvarig och är redo för att ta nästa steg till en mer strategisk roll med större tekniskt ansvar. Arbetar du som lösningsarkitekt idag är det också intressant.


Som person strävar du efter att nå goda resultat i din roll, är självgående och trivs i en roll med eget ansvar. Du är van att samarbeta med andra och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet. Slutligen besitter du ett stort servicetänk och förstår värdet av att skapa goda relationer för att tillsammans nå resultat.

Handelsbanken

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen – såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt.
Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemma-marknader Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Utanför hemmamark-naderna har banken filialer och representantkontor som stödjer våra kunder med deras internationella affärer.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!