Java Tech Lead till SEB Kort i Stockholm

Som Java Tech Lead på SEB Kort väntar en tongivande roll där du strävar efter enkla lösningar på komplexa problem.

SEB Kort Bank AB är det ledande kortföretaget i Norden. Förutom våra egna varumärken arbetar vi med välkända varumärken i flera samarbeten. Som Java Tech Lead hos oss tillhör du den gruppering som ansvarar för våra internetlösningar och tillhörande integrationer och öppna API:er. Du och ditt team ansvarar för våra främsta inloggade kundlösningar, både för webb och app.

OM JOBBET

I rollen som Java Tech Lead arbetar du operativt och strategiskt med att förstå och agera på affärens behov och styra teamets utveckling åt rätt håll. Du är delaktig i beslut kring arkitektur och design samt säkerställer att de lösningar vi tillsammans utvecklar går i linje med detta. Du kommer även arbeta som en del av teamet med fullstackutveckling med Java 11 och 17, Spring och Spring Boot. I front arbetar du med Angular, JavaScript, JSP och HTML. Vi jobbar på en Openshift-plattform och använder Maven och Jenkins som byggverktyg. Framledes kommer vi utveckla en microfrontend-arkitektur där du kommer vara tongivande i utformningen.

Vi erbjuder dig:

Ditt team

Du kommer att tillhöra team Front som har ansvaret för SEB Korts internetlösningar. Gruppen består av ca 30 personer i tre utvecklingsteam med Scrum Master, arkitekter, kravanalytiker, utvecklare och testledare. Dessutom finns ett Tech-team som fokuserar på teknik och plattformsfrågor. Du tillhör Communications, en grupp på 9 personer med en öppen, stöttande och avslappnad kultur.

Vi sitter i moderna lokaler bredvid Mall of Scandinavia, Solna. Vi tillämpar en hybrid modell där vi arbetar både hemifrån och på kontoret.