Java Tech Lead till SEB Kort, Stockholm

Som Java Tech Lead på SEB Kort väntar en tongivande roll där du strävar efter enkla lösningar på komplexa problem!

SEB Kort Bank AB är det ledande kortföretaget i Norden. Förutom våra egna varumärken arbetar vi med välkända varumärken i flera samarbeten. Som Java Tech Lead kommer du tillhöra den grupp som ansvarar för våra internetlösningar och tillhörande integrationer samt öppna API:er. Du och ditt team ansvarar för våra främsta inloggade kundlösningar, både för webb och app.

Om jobbet

I rollen som Java Tech Lead arbetar du operativt och strategiskt med att förstå och agera på affärens behov och styra teamets utveckling åt rätt håll. Du är delaktig i beslut kring arkitektur och design samt säkerställer att de lösningar vi tillsammans utvecklar går i linje med detta. Du kommer även arbeta som en del av teamet med fullstackutveckling med Java 11 och 17, Spring och Spring Boot. I front arbetar du med Angular, JavaScript, JSP och HTML. Vi jobbar på en Openshift-plattform och använder Maven och Jenkins som byggverktyg. Framledes kommer vi utveckla en microfrontend-arkitektur där du kommer vara tongivande i utformningen.

Vi erbjuder dig:


Ditt team

Du kommer att tillhöra team Front som har ansvaret för SEB Korts internetlösningar. Gruppen består av ca 30 personer i tre utvecklingsteam med Scrum Master, arkitekter, kravanalytiker, utvecklare och testledare. Dessutom finns ett Tech-team som fokuserar på teknik och plattformsfrågor. Du tillhör Communications, en grupp på 9 personer med en öppen, stöttande och avslappnad kultur.

Vi sitter i moderna lokaler bredvid Mall of Scandinavia, Solna. Vi tillämpar en hybrid modell där vi arbetar både hemifrån och på kontoret.