Lösningsarkitekt till SEB Kort i Stockholm

Jobba med ny teknik och fatta de arkitekturella besluten för SEB Korts privatlåneområde som Lösningsarkitekt i Stockholm!

SEB Kort satsar stort på den privata lånemarknaden och letar efter dig som vill vara med och rita kartan! Vi skalar upp både team och ambition och för att uppnå våra mål rekryterar vi nu en Lösningsarkitekt. Vi har lagt grunden och söker dig som vill fortsätta bygga vidare området och utveckla dess arkitektur, påverka inriktning och roadmap. SEB Kort är ett helägt dotterbolag inom SEB-koncernen. Det gör att vi har förmånen att vara små nog att vara autonoma, medbestämmande och kundfokuserade, samtidigt som vi har de tekniska och resursmässiga musklerna att göra stor skillnad.

Om jobbet

Som en del av SEB Korts satsningar på privatlån och finansiering bygger vi en ny del av vår affär. Du som Lösningsarkitekt kommer att utgöra den strategiska pusselbiten mellan IT och affär inom team Loan, en del av bankens kanal-område. Våra lösningar är webbaserade och med flertalet integrationer mot både interna system och externa leverantörers system – vilket gör att din utmaning är att sy ihop en komplex miljö med flera rörliga delar och höga krav på säkerhet, tillgänglighet och hög prestanda. Framåt kommer vi att gå mot större satsningar i form av molnlösningar, där du kommer att vara en viktig del i utformandet av enhetens molnförflyttning.

Du kommer också att vara en del av SEB Korts arkitektur-community där du får påverka lösningar och strategier, och du jobbar i nära samarbete med kanalområdets arkitekt.

Du håller i pennan gällande design och arkitektur av de lösningar som team Loan och kringliggande utvecklingsteam realiserar. Du förmedlar dina lösningar mot utvecklare och beslutsfattare i både verksamhet och teknik, och säkerställer att de lösningar som teamen utvecklar följer verksamhetens behov och SEBs övergripande arkitekturprinciper.

Vi erbjuder dig

Ditt team och arbetsplats

Du tillhör enheten Front, som ansvarar för SEB Korts internetlösningar. De 30 som idag jobbar här är uppdelade i tvärfunktionella team, bestående av utvecklare, Scrum Masters, POs, arkitekter, testare, kravare och Tech Leads. I arkitektcommunityt ingår ca 5 arkitekter.

I juni firade SEB fem år på vårt kontor i Solna (Arenastaden) – Sveriges största kontorsbyggnad. Utöver 4 500 arbetsplatser rymmer våra nästan 100 000 (!) kvadratmeter gym, restauranger, cykelgarage, terrass åt nästan alla väderstreck och såklart det obligatoriska pingisbordet.