Tips kring din profil på Linkedin som gör att du sticka ut när du söker jobb inom IT och digital utveckling på LinkedIn.

Lästid: 2 minuter

Så lyfter du fram din kompetens på Linkedin

Viktigt att hålla din profil uppdaterad

Funderar du på nytt jobb inom IT och digital utveckling? Oavsett om du letar aktivt eller bara vill vara redo när drömjobbet dyker upp är det alltid en bra idé att ha ett uppdaterat CV och profil på LinkedIn. Mathias Jonsson, rekryterare på Ada Digital, delar med sig av 5 konkreta tips!

Mathias Jonsson Team Manager på Ada Digital ger 5 tips hur du vässar din LinkedIn

Mathias Jonsson, rekryterare på Ada Digital.

Att det rör sig snabbt inom IT-branschen har knappast undgått någon. Faktum är att det aldrig funnits så många lediga jobb inom Tech, Data, Analytics, Digital Commerce, Design och UX som det gör hos oss på Ada Digital just nu. I många fall handlar det om helt nya roller och avdelningar – ofta även med stora utvecklingsmöjligheter.

Så vad ska du som letar nytt jobb tänka på för att säkerställa att rekryterarna hittar dig – och får bästa möjliga förutsättningar att kunna matcha dig med de mest intressanta företagen?

Enligt Mathias Jonsson är CV:t på väg att spela ut sin roll inom IT. I många fall räcker det med att ha en uppdaterad profil på LinkedIn. Däremot efterfrågar vissa arbetsgivare fortfarande ett CV, så det skadar inte att du även har ett uppdaterat sådant. Allt för att du inte ska missa några chanser till drömjobbet.

5 tips! Så förbättrar du din LinkedIn-profil👇

 • Var konkret
  Se till att du tydligt lyfter fram din erfarenhet och kompetens. Vilka:
  – Utbildningar och kurser har du gått?
  – Olika roller har du haft och vad har dina arbetsuppgifter och ansvarsområden varit där?
  – Programmeringsspråk, verktyg och program har du arbetat med eller studerat?
 • Glöm inte hobbyprojekt och intressen
  Relevant erfarenhet behöver idag inte alltid vara från ett jobb eller utbildning. Har du ägnat dig åt något projekt på fritiden eller som uppgift i skolan där du berört olika tekniker och verktyg? Kanske har du en Github med några spännande projekt? Se därmed till att du verkligen får med all din kompetens, så blir det lättare för rekryteraren att sälja in dig till en potentiell arbetsgivare!
 • Berätta hur du vill utvecklas
  Tidigare erfarenhet i all ära, men med tanke på hur snabbt utvecklingen går inom branschen är reskilling och upskilling idag närmast en självklarhet. Så fundera därför på vad du vill framåt och hur du vill utvecklas och se till att du lyfter fram det! Vill du specialisera dig inom ett specifikt område eller ta dig an en mer ledande roll? Kort sagt – Tänk stort eftersom möjligheterna är många!
 • Se över dina nyckelord
  Trender kommer och går. Särskilt inom IT och digital utveckling skiftar ständigt orden som rekryterare letar efter när de scannar igenom ditt CV eller LinkedIn-profil. Ta därför en titt på jobbeskrivningen i några aktuella platsannonser på företag du tycker verkar intressanta. Dubbelkolla därefter att du har fått med de du tycker känns mest relevanta för dig.
 • Säkerställ att du är nåbar
  Sist men inte minst. Dubbelkolla att dina kontaktuppgifter är up-to-date så att rekryterare snabbt och enkelt kan nå dig via e-post, telefon eller LinkedIn så att du på så sätt inte går miste om något intressant erbjudande!

Med dessa 5 tips vill vi önska dig stort lycka till! Om du känner dig redo för nästa utmaning och söker nya karriärmöjligheter borde du, utöver att uppdatera din LinkedIn-profil, även spana in våra lediga jobb.  Just nu har vi på Ada Digital flera spännande lediga tjänster ute.

Se alla lediga jobb

Rekommenderat för dig