Sök jobb inom den digitala affären och utveckling med Ada Digital
Gruppchef IT Drift till Collectum i Stockholm Gruppchef IT Drift till Collectum i Stockholm

Gruppchef IT Drift till Collectum i Stockholm

Arbetsgivare Collectum AB
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2022-02-02
Centralt kontor Centralt kontor
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Livspussel Livspussel
Lunchförmån Lunchförmån

Som Gruppchef för IT Drift och Infrastruktur ges du en unik möjlighet att vara med i en spännande utvecklingsresa på Collectum.

Just nu är vi i ett intensivt utvecklingsskede när vi gör en förflyttning av bolaget mot en mer öppen och modern arkitektur och drift. För att lyckas med en effektiv förflyttning krävs en stabil, säker och skalbar driftmiljö, där du i din roll kommer vara en central person för att skapa de rätta förutsättningarna.

VI ERBJUDER DIG

Vi erbjuder dig en position med fullt ansvar och där vi litar på din förmåga att ta Collectum och ditt team genom de stora förändringar och strategiska initiativ som vi står inför, parallellt med att säkerställa en stabil förvaltning av den befintliga driften. Du kommer vara en del av vår ledningsgrupp inom IT där du får jobba nära kompetenta kollegor som med ambition och glöd blickar fram mot kommande förflyttning. Utöver det kan vi erbjuda:

  • En trygg arbetsgivare med kollektivavtal och bra anställningsförmåner.
  • Vänliga kollegor och ett humant arbetsklimat där du får en balans mellan arbete och privatliv.
  • Flexibla arbetstider och möjlighet att jobba hemifrån när det passar.
  • En roll i ett bolag där vinsten inte handlar om pengar utan om att ge en trygg pension till alla med ITP.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I huvudsak kommer din roll att innefatta:

  • Ytterst ansvar för daglig drift av Collectums produktionsmiljöer mot externa kunder och partners och att säkerställa en tillgänglig, stabil och säker hantering av våra driftmiljöer med tillhörande processer.
  • Säkerställande av ändamålsenlig IT arbetsplats till alla anställda inom Collectum.
  • Personalansvar för 12-15 personer, blandat anställda och konsulter, samt budgetansvar för ditt område.
  • Leverantörs- och avtalsansvar för leverantörer inom området, där Collectums drift är helt outsourcad till extern part.
  • Ansvar för ledning och styrning av IT-leveransen och dess förflyttning som en del av ditt arbete i IT-ledningsgruppen.
  • Att säkerställa effektivitet och säkerhet vid förflyttning av vår plattform och andra tjänster till molnet.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i vår ledningsgrupp inom IT och rapporterar till CIO. Vårt kontor är centralt beläget på Södermalm men du erbjuds möjligheten att jobba hemifrån i den utsträckning som verksamheten och arbetsuppgifterna tillåter.

MER OM DIG

Du har en bred och djup kunskap inom Infrastruktur och Drift och du har erfarenhet av att verka i en agil omgivning och att driva frågor och initiativ framåt, både på teamnivå och i ledningsgrupp. Du har erfarenhet av för oss centrala områden som SAP, Azure Cloud, Cyber säkerhet och Saas-tjänster. Du har vidare dokumenterad erfarenhet av de viktigaste ITIL-processerna såsom Incident-, Problem- och Change och kan aktivt driva kontinuerligt förbättringsarbete av dessa och andra centrala driftprocesser och förmågor.

För denna roll behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.

Du är en tydlig och trygg ledare med mångårig ledarerfarenhet och med en förmåga att skapa och förankra gemensamma målbilder och motivera din omgivning. Du delegerar ansvar och har en hög tilltro till dina medarbetare och deras förmåga att fatta beslut och att driva sitt arbete framåt. Du är van att skapa och underhålla relationer samt att med förtroende kommunicera på såväl styrelse-, lednings-, som operativ nivå.

Du har ett högt driv och ambitionen att nå mål och resultat. Du har en positiv och prestigelös grundinställning och drivs av att få människor att arbeta åt samma håll. Självklart delar du också Collectums värderingar – samarbete, ansvar och engagemang.

Collectum AB

Collectum är en valcentral för tjänstepensionen ITP. Vi fungerar som en länk mellan privatanställda tjänstemän, arbetsgivare och försäkringsbolag. Vi har inget eget vinstintresse utan jobbar på uppdrag av arbetsmarknadsparterna Svenskt Näringsliv och PTK. Vi är stolta över vårt uppdrag och att vi är en viktig aktör i det svenska pensionssystemet.

Collectum är en arbetsgivare som erbjuder trygghet – under och efter arbetslivet. Vi är en liten organisation med ca 140 anställda. Det innebär korta beslutsvägar, men ställer också krav på ett personligt ledarskap och lagarbete. Våra förmåner utgår från att skapa en hållbar arbetsplats med hållbara medarbetare. Vi vill uppmuntra till goda vanor, ökat välbefinnande och en möjlighet att själv kunna planera och prioritera sin tid. På så vis skapar vi tillsammans goda förutsättningar för prestation och arbetsglädje. Några av de förmåner som uppskattas mest av våra kollegor är förmånliga pensionslösningar, Collectumfria arbetsdagar, massage på jobbet och subventionerad lunch.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!