Sök jobb inom den digitala affären och utveckling med Ada Digital
Informationssäkerhetsansvarig till Adlibrisgruppen Informationssäkerhetsansvarig till Adlibrisgruppen

Informationssäkerhetsansvarig till Adlibrisgruppen

Arbetsgivare Adlibrisgruppen
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori IT Security
Sista ansökningsdag 2021-11-19
Centralt kontor Centralt kontor
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats

Vill du vara med på en förändringsresa och driva Adlibrisgruppens arbete inom informationssäkerhet och dataskydd?

Hos Adlibrisgruppen i Stockholm blir du en del av en organisation som skapar lustfyllda och inspirerande shoppingupplevelser och som konstant strävar efter förbättring vad gäller kundupplevelser. Adlibrisgruppen befinner sig just nu i en spännande fas där du som informationssäkerhetsansvarig ges en unik möjlighet att driva förändring. Då rollen nu görs om på bolaget kommer din analys och prioriteringar skapa förutsättningarna för rollen.

VI ERBJUDER DIG

  • En nyckelroll i Adlibrisgruppens säkerhetsarbete där du med stor frihet får forma rollen till din egen
  • Att bli en del av en organisation med familjär och entreprenöriell kultur som ständigt strävar efter utveckling och förnyelse
  • Möjligheten att få vara med på en spännande expansionsresa där du får driva förändring
  • En arbetsplats som är mån om god balans mellan arbetsliv och fritid och som erbjuder dig förmåner som flextid, gym på arbetsplatsen och friskvård på arbetstid

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som informationssäkerhetsansvarig kommer du ansvara för att utforma och säkerställa ett ledningssystem för informationssäkerhet och dataskydd som bidrar till att behålla Adlibrisgruppens förtroende och konkurrenskraft. Du ansvarar för, i nära samarbete med IT, att information är tillgänglig, korrekt och riktig, att endast behöriga personer kan ta del av den samt att Adlibrisgruppen följer Bonnier-gruppens ramverk för informationssäkerhet och dataskydd.

Rollen innebär en aktiv balansgång mellan strategisk planering och operativ problemlösning. Du tillhandahåller den vision och strategier som är nödvändiga för att säkerställa uppdraget genom att kommunicera risk till organisationen samt skapa och upprätthålla policyer och stödjande processer. Genom att planera och genomföra regelbundna säkerhetstester, sårbarhetsskanning och revisioner säkerställer du att styrdokument och processer följs och att informationssäkerheten är på hög nivå. Du utvecklar och samordnar informationssäkerhets¬medvetenhet och utbildningsprogram för personal och ledning. Dessutom säkerställer du att systemomfattande katastrofåterhämtnings- och incidentplaner finns på plats och är testade, samt ansvarar för krishantering inom området.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

I rollen som informationssäkerhetsansvarig kommer du tillhöra en oberoende och central riskfunktion och rapporterar till bolagets CFO. Du kommer att samarbeta med stora delar av organisationen men också med Adlibrisgruppens Privacy Officer (PO) gällande exempelvis GDPR-lagstiftning. Adlibrisgruppen kännetecknas av en familjär anda och entreprenöriell kultur. De sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm och kan erbjuda god work-life balance med bra förmåner som bland annat inkluderar flextid, gym på arbetsplatsen och friskvård på arbetstid.

MER OM DIG

För att lyckas i rollen har du en högskoleutbildning inom IT eller informationssäkerhet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har ett par års erfarenhet av riskhantering och informationssäkerhet samt har arbetat med produktionskritiska system. Utöver det har du god förståelse för IT och juridik och har tidigare hanterat leverantörsförhandlingar. Certifiering som CISA, CISM, CISSP, CISSLP, GIAC eller annan säkerhetscertifiering på liknande nivå är meriterande.

Som person är du systematisk och trivs bäst i en roll där du får arbeta självgående och ta initiativ. Du motiveras av att förbättra och effektivisera säkerhetsarbete med ett problemlösande och resultatorienterat förhållningssätt. Vi tror att du trivs i en arbetsmiljö där du har breda kontaktytor och ser det som naturligt att knyta nya kontakter och bygga relationer. Du har ständigt affärsnyttan i fokus och fattar dina beslut efter noggrann riskbedömning

Adlibrisgruppen

Adlibrisgruppen skapar lustfyllda och inspirerande shoppingupplevelser på webben. Med passion för våra produkter och kundnytta i fokus strävar Adlibrisgruppen alltid efter att förbättra våra tjänster och erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Adlibrisgruppen består av e-handelssajterna Adlibris, Campusbokhandeln, Mediafy, Boktipset, Discshop och Odla.nu. Vi har även två fysiska butiker, en i Stockholm och en i Göteborg. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!