Det här gör du hos oss
Som Team lead för IT-säkerhet får du en viktig roll för universitets framtid genom att leda utvecklingen av universitets operativa it-säkerhetsförmågor. I din roll har du ett brett ansvarsområde där du bland annat kommer:
- Arbetsleda det interna IRT-teamet och tillsammans ansvara, förvalta och kravställa externa IT-säkerhetsleverantörer för incidentarbete och threat detection
- Verka för ökad IT-säkerhetskunskap inom universitetet genom; stöd, rådgivning och utbildning
- Arbeta preventivt genom bland annat risk- och sårbarhetsanalyser, omvärldsbevaka och fånga behov såsom penetrationstester, säkerhetsanalyser och forensiska utredningar
- Förbättra och förtydliga policys, rutiner och instruktioner för IT-säkerhet
- Samarbeta med universitetets säkerhetssektion och dataskyddsgrupp
Ditt team och arbetsplats
Hos oss på Göteborgs universitet blir du en del av en inspirerande arbetsplats med nya perspektiv, kunskap och energi från 53 300 studenter och 6 500 medarbetare. Den centrala IT-enheten består av 100 kollegor uppdelat på flera sektioner där du tillhör den ny uppstartade IT-säkerhetsfunktionen som driver universitets digitala arbete med fokus på IT-säkerhet. I din roll har du många kontaktytor internt som externt där du samarbetar brett över hela IT-enheten, säkerhetsfunktioner och andra relevanta funktioner inom Universitet. Du tillhör även ett säkerhetsnätverk där syftet är att stärka IT-säkerheten för hela universitetssektorn.
Mer om dig
IT-enheten implementerar agilt ledarskap och självstyrande team där du får frihet och vi förväntar oss att du tar ansvar för ditt arbete. Att du får saker gjorda och själv driver processer vidare genom att planera, prioritera, organisera och strukturera ditt arbetssätt är självklart för dig. Rollen som Team lead är serviceinriktad och ställer krav på att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att hitta lösningar och säkra kvalitet. Förändringar ser du som möjligheter och du bidrar aktivt till din egen utveckling så väl som verksamhetens. Du tycker om att samarbeta med andra men har heller inga problem med att arbeta enskilt. Du kommunicerar tydligt, lyhört och säkerställer att budskap når fram samt att förväntningar är klara för alla berörda parter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Kvalifikationer
För att trivas i rollen som Team lead för IT-säkerhetsfunktionen har du:
- Akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande
- Minst 5 års erfarenhet inom IT-säkerhet/Cybersäkerhet. IT-säkerhet är ständigt föränderligt så vi söker dig som arbetat i en roll inom cybersäkerhet de senaste 3 åren.
- Erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer och IT-säkerhetsrelaterade projekt.
- God pedagogisk förmåga
- God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och i skrift
Meriterande är erfarenhet av:
- Verksamheter som omfattas av säkerhetsskyddslagen, arbete i offentlig sektor och/eller av säkerhetsarbete i övrigt.
- Kravställningar som NIS-direktivet, MSB:s föreskrifter om informationssäkerhet.
- Standarder och områden, så som ISO 27000, CIS, NIST CSF m.fl.
Anställning
Anställningen är tillsvidare och heltid, 100%, med placering vid IT-enheten i centrala Göteborg. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Kontaktuppgifter
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Zaks, sektionschef IT-gemensamt och ansvarig för cybersäkerhet, på 031-786 5792 eller thomas.zaks@gu.se.
Bra att veta
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning eller när anställningen påbörjats. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.