Sök jobb inom den digitala affären och utveckling med Ada Digital
Lösningsarkitekt till Handelsbanken i Stockholm Lösningsarkitekt till Handelsbanken i Stockholm

Lösningsarkitekt till Handelsbanken i Stockholm

Arbetsgivare Handelsbanken
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Tech
Sista ansökningsdag 2022-02-09
Centralt kontor Centralt kontor
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Livspussel Livspussel
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling

Vill du vara med och utveckla nya moderna mötesplatser och strategiskt driva den digitala kundupplevelsen framåt?

Få en tongivande roll när en av Sveriges största banker ökar tempot i den digitala omställningen. Hos oss på Handelsbanken får du som lösningsarkitekt vara delaktig i det strategiska arbetet i bankens pågående molnresa samt möjliggöra så att våra kunder alltid möts av ett modernt och flexibelt gränssnitt.

Vi lovar dig en tid av förändring och tekniska utmaningar!


VI ERBJUDER DIG

  • en arbetsgivare med ett väl integrerat hållbarhetstänk. Att agera långsiktigt och ansvarsfullt har länge varit en viktig del i arbetet för Handelsbanken.
  • ta lead i Handelsbankens molnförflyttning till Azure
  • tydliga karriärvägar med stora möjligheter att växa i rollen och inom kort få jobba med arkitekturen för hela området Spara och Pension. (Roadmap arkitekt enligt SAFe)
  • en arbetsgivare med ett hållbart arbetssätt som innebär en bra balans mellan jobb och privatliv

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

  • analysera och utarbeta nya lösningar med hjälp av befintlig arkitektur och teknik
  • bollplank till Kapitalförvaltningstågets samtliga team, ingå i tågledningen samt i arkitektforum med verksamhets- och IT arkitekter
  • ta fram och beskriva målbild och målarkitektur för tåget samt realisera/driva dessa framåt
  • naturlig länk och översättare mellan affär och IT
  • säkerställa att vi följer och implementerar vår IT-strategi

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Vi jobbar enligt ramverket SAFe (Scaled Agile Framework) där en planeringsperiod består av fyra utvecklingssprintar och en innovationssprint där respektive sprint är tre veckor lång.

Du kommer att tillhöra området Spara och Pension och vara en av arkitekterna i Kapitalförvaltningståget som i dagsläget består av sju tvärfunktionella team. Du har en central roll med många kontaktytor och har kontinuerlig dialog med bl.a utvecklare, arkitekter, product owners, RTE (release train engineer) och CPM (chef product manager).

MER OM DIG

Vi ser att du är en driven person som tar egna initiativ och föreslår tekniska lösningar som effektiviserar och hjälper affären framåt. Du har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt och drivs av att hela tiden skapa affärsvärde.

Du har erfarenhet av arkitektur på en strategisk nivå och har god förståelse för tjänsteorienterad arkitektur som realiseras m.h.a. integrationstekniker så som REST-baserade APIer, MQ mm. Du har även en god förståelse för de säkerhetsmässiga och tekniska utmaningar som en tjänsteorienterad arkitektur medför. Det är positivt om du har en bakgrund som systemutvecklare inom Java eller .NET och har tidigare erfarenhet av Azure.

Handelsbanken

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen – såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt. Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!