Sök jobb inom den digitala affären och utveckling med Ada Digital
Senior UX Designer till GS1 Sweden i Stockholm Senior UX Designer till GS1 Sweden i Stockholm

Senior UX Designer till GS1 Sweden i Stockholm

Arbetsgivare GS1 Sweden
Placeringsort Stockholm
Yrkeskategori Design och UX
Sista ansökningsdag 2022-02-03
6 v semester 6 v semester
Centralt kontor Centralt kontor
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal

Ta ansvaret som senior UX designer hos GS1 och forma användarupplevelse och designstrategi!

Vi står just nu inför en spännande resa och satsar stort på flertalet utvecklingsprojekt för våra digitala tjänster. Du blir en del av ett snabbrörligt och dynamiskt företag i en tid av innovation och förändring. Som UX designer sätter du din egen prägel på GS1s lösningar och är en nyckelperson i vår leverans av hållbarhet och samhällsnytta. Här driver du UX-teamets och GS1s utvecklingsarbete framåt och förespråkar och möjliggör med din expertis att användarbarhetsperspektivet genomsyrar ny- och vidareutvecklingen av våra tjänster.

VI ERBJUDER DIG

Du kanske inte har hört talat om GS1 Sweden förut. Men du har garanterat kommit i kontakt med oss. Det är nämligen vi som står bakom (bland annat) QR-koder och streckkoder som ser till att hela världen talar samma språk genom standardisering och digitalisering av produktdata. Våra lösningar och standarder möjliggör effektivare globala varuflöden, bättre kvalitet på produktinformation och transparens för konsumenter.

Vi erbjuder dig:

  • Att utifrån globala riktlinjer och lokala förutsättningar få definiera och driva strategiskt och operativt UX-arbete inom vår produktutveckling
  • Förmåner som bidrar till att du som medarbetare mår bra, har roligt och utvecklas på jobbet och underlättar balans och tid för allt annat viktigt i livet

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Hos oss på GS1 Sweden har du som senior UX-designer det övergripande ansvaret att förbättra användarnas upplevelse av våra produkter och tjänster. Med stort ägandeskap och mandat kommer du driva hela UX-arbetet där du bland annat:

  • Leder, koordinerar och resursplanerar för UX-teamet, samt agerar beställare för konsulter vid behov
  • Sammanställer beteendedata samt visualisera och validera koncept från wireframes till hi-fi prototyper internt och med slutanvändare
  • Ansvarar för planering, utförande, analys och dokumentering av våra produkters användarbarhet samt optimerar befintliga tjänster utifrån datadrivna användaranalyser
  • Ansvarar för att designstrategi och globala och lokala guidelines följs under utvecklingsarbetet och genom hela tjänstens livscykel

Du jobbar nära utvecklingsteamen och produktchefer för att vidareutveckla och förvalta design för att driva kundnöjdhet till nya nivåer och utvecklar arbetsmetoder och väl fungerande designprocesser, interaktionsdesign och gränssnittsdesign.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Som UX designer hos oss kommer du utgöra kärnan i vårt UX-team där du har en bred och affärskritisk roll med många kontaktytor både internt och externt. Du kommer bland annat jobba nära frontend-utvecklare, projektledare och produktchefer såväl som marknad och IT-operations. Här möter du kollegor med högt engagemang och som drivs av att göra det komplexa lite enklare.

Vi håller hus i vårt kontor i centrala Stockholm med viss flexibilitet att jobba hemifrån.

MER OM DIG

Du har erfarenhet av en liknande roll där du arbetat hands-on med interaktionsdesign, design research och användbarhetstester med tillhörande analys. Du har erfarenhet av gränssnittsdesign och att designa wireframes och prototyper baserad på och anpassat till användarbeteende. Du har erfarenhet av prototypverktyg – vi använder Figma och kunskap i det är meriterande. Du är van att arbeta med både svenska och engelska som arbetsspråk, då vi använder svenska internt samt engelska i dialog med andra GS1-kontor samt externa leverantörer. 

Du arbetar med andra mot gemensamma mål, och trivs i en funktion där genererar lösningar på egen hand och tillsammans med andra. Du genererar lösningar och når resultat, och anpassar dig snabbt till nya förutsättningar.

Det viktigaste för oss är att du vill rita kartan för vårt UX-arbete och skapa kundvärde för våra användare. Vår produktportfölj är stor vilket gör att det finns mycket att göra inom detta område och du är högst delaktig i att forma vårt arbete och din roll.

GS1 Sweden

Våra tjänster hjälper våra användare att följa GS1-standarder. För våra kunder möjliggör vi bland annat effektivitet i värdekedjor och minskad administration. För samhället i stort möjliggör vi trygghet och säkerhet för konsumenter och patienter, spårbarhet och hållbarhet.

Vår vision är ”We believe in the power of standards to transform the way we work and live”. GS1 är en global och branschneutral organisation. GS1-standarder är världens mest använda standardsystem som har transformerat global handel sedan 70-talet genom effektivt, säkert och korrekt datautbyte. Vi är en av 115 lokala medlemsorganisationer som drivs utan vinstintresse tillsammans med användare. Vi har idag nära 14 000 kunder inom flertalet viktiga framtidsbranscher.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Ansök

Din kontakt med Ada

Sök utan krångel

Använd Linkedin, Facebook eller CV.

Agilt första urval

Varje tillsättning är unik och vi anpassar vår metod för att på bästa sätt förstå din kompetens i relation till rollens natur. Ibland kommer du få färdighetstester innan vi läst ditt CV, ibland en snabb direktkontakt med oss på Ada Digital.

Vi hör av oss!

Har du en intressant erfarenhet och stark motivation för rollen pratar vi ihop oss och ser hur vi gemensamt går vidare.

Möte hos Ada Digital

Välkommen till oss på Ada Digital där vi berättar om rollen och företaget, och du om dina styrkor och karriärönskemål.

Besök din arbetsplats

Du besöker företaget, träffar den ansvariga chefen och möjligen teamet du ska jobba med. Nu kan det också vara dags att göra ett case eller tester.

Bakgrundskontroll och referenser

 

Grattis till nya utmaningar!